wordpress plug-in top 5

plug-ins die een website écht moet hebben

WordPress is op zich al een zéér krachtig en veelzijdig CMS om een website mee te maken. Wanneer je begint met WordPress zorg er dan voor dat eerst het webdesign professioneel vormgegeven is en wordt ontworpen door een professionele webdesigner. Het design van je website zal voor je bezoeker immers beslissen of deze verder gaat klikken of direct je pagina weer verlaat.

Om WordPress en je website nog beter te maken en alles eruit te halen wat er in zit, hebben wij na ruim 12 jaar ervaring met WordPress een Top 5 samen gesteld van de vele gratis en commerciële plug-ins voor WordPress die je naar onze mening echt niet mag missen!

wordpress plug-in top 5

plug-ins die een website écht moet hebben!

wordpress-plugin

WordPress is op zich al een zéér krachtig en veelzijdig CMS om een website mee te maken. Wanneer je begint met WordPress zorg er dan voor dat eerst het webdesign professioneel vormgegeven is en wordt ontworpen door een professionele webdesigner. Het design van je website zal voor je bezoeker immers beslissen of deze verder gaat klikken of direct je pagina weer verlaat.

Om WordPress en je website nog beter te maken en alles eruit te halen wat er in zit, hebben wij na ruim 12 jaar ervaring met WordPress een Top 5 samen gesteld van de vele gratis en commerciële plug-ins voor WordPress die je naar onze mening echt niet mag missen!

1. beaver builder wordpress editor

Beaver Builder is op dit moment een zeer populaire plug-in/editor om je website op een snelle manier te onderhouden en te bewerken. Door de vele opties die standaard in de premium versie verwerkt zitten voeg je zeer eenvoudig een tekstblok, button, video, foto's, contactformulieren en slideshows toe aan je website zonder voor iedere effect een aparte plug-in te moeten installeren . Ook een tabel of kolom kan zeer simpel worden geplaatst door ze er gewoon met je muis vanuit de site builder in te slepen. Maak tevens gebruik van de vele standaard opgemaakte responsive templates die je op een pagina of bericht plaatst, en pas ze zelf aan naar wens en huisstijl.

Het is niet voor niets dat veel van onze klanten Beaver Builder echt een Feest vinden om mee te werken. Beaver Builder voor WordPress heeft zowel een gratis "Lite versie" als een betaalde "premium-versie". Wanneer je er voor kiest om je website door ons te laten maken staat de "premium-versie" al standaard voor je geïnstalleerd in WordPress.

beaver builder wordpress
woocommerce

2. woocommerce als webwinkel plug-in

Wanneer je er voor kiest om te starten met online verkoop in een webshop, dan is WooCommerce (een plug-in van WordPress) wat ons betreft de beste optie.

Op dit moment is WooCommerce wereldwijd het meest gebruikte e-commerce platform en heeft Magento (inmiddels overgenomen door Adobe) inmiddels al ruim achter zicht gelaten.

Door de enorme community achter WooCommerce worden er wereldwijd veel uitbreidingen gerealiseerd om van je webwinkel een groot succes te maken.

WooCommerce staat vooral bekend om haar gebruiksvriendelijkheid voor zowel de bezoekers van je webshop en jij als webwinkelier.

De standaard plug-in versie van WooCommerce is al behoorlijk uitgebreid, maar door het toevoegen van extra plug-ins zoals die van Yith kun je van je webshop dan ook echt een zeer professionele webshop bouwen of uitbreiden naar wens.

Meer info over een woocommerce webshop maken >

3. yoast seo voor complete google optimalisatie

Veel mensen worstelen nog dagelijks om hun nieuwe website of webshop goed vindbaar te maken in de zoekmachines.

Met de gebruiksvriendelijke plug-in Yoast SEO  kun je je WordPress website of WooCommerce webshop op een makkelijke manier verbeteren om betere resultaten in zoekmachines te behalen zoals Google & Bing. Zo geeft Yoast veel suggesties over de inhoud, URL, Titel en omschrijving van je pagina die je wilt optimaliseren voor bijvoorbeeld Google. Ook de Keyword dichtheid in je tekst word automatisch gemeten, op deze manier zie je precies of je het zoekwoord waar je je pagina op inricht te veel of juist te weinig gebruikt.

Verder worden er door de plug-in ook automatische XML sitemaps gegenereerd die je kunt aanmelden in Google zodat de zoekmachine geen enkele URL zal missen en ook zal indexeren in de organische zoekresultaten.

yoast seo
WP Rocket

4. wp rocket plug-in voor een snelle website

Een snelle website is tegenwoordig echt een must.

Wanneer je website traag reageert zullen bezoekers je site negeren. Een trage website kost je dus klanten. Ook Google zal een snelle website meer waarderen dan een trage en dat telt ook weer in de organische zoekresultaten.

Websites kunnen, zonder dat je er zelf erg in hebt vertragen doordat ze vaak door de vele plug-ins stroperig gaan reageren.

Versnel vandaag je WordPress website nog met de plug-in WP Rocket. Deze plug-in heeft het grootste voordeel dat de complete website in een zogenaamde tijdelijke cache (opslagruimte) geplaatst wordt.

5. all In one wp security - beveilig wordpress!

Niets is er tegenwoordig belangrijker dan je website of webshop te beschermen tegen Hackers.

Door je WordPress website beter te beveiligen voorkom je dat je site gehackt gaat worden met alle gevolgen van dien.

All In One WP Security is één van de meest gebruikte plug-ins voor de beveiliging van je website. Door middel van tabellen en meters kun je precies checken hoe goed je website en de backoffice is beveiligd. Voorkom spam via contactformulieren d.m.V. het toevoegen van captcha beveiliging en beveilig je database en overige bestanden.

Wanneer wij een website leveren is dit altijd met de All In One WP Security plug-in.

WP Security
Eindconclusie

eindconclusie

Dit is de top 5 van WordPress plug-ins waar wij persoonlijk graag mee werken. We streven ernaar om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken bij het beginnen of uitbreiden van een website of webwinkel. Ons streven is om met zo min mogelijk plug-ins een goed functionerende website of webshop te maken. Sommige plug-ins kunnen een aanslag zijn voor onze webhosting servers en gaat dan ten koste van de snelheid van je website.

Heb je reeds een website waarin veel plug-ins staan, kijk dan kritisch en verwijder plug-ins die niet noodzakelijk zijn of die je zelfs niet gebruikt. Sommigen WordPress plug-ins hoef je vaak ook alleen maar te activeren op het moment dat je ze ook echt nodig hebt. Wanneer een plug-in actief staat en er is een update hiervan beschikbaar, kijk dan altijd eerst of de update noodzakelijk is en wees er voorzichtig mee. Is de up-date noodzakelijk, zorg/dan voor dat er een back-up gemaakt wordt of zorg voor een staging (ontwikkel) omgeving. 

Als allerlaatste willen we nog even benadrukken dat de plug-in WooCommerce die we gebruiken bij webshops erg gevoelig is voor updates, ons advies is om dit door een professionele web developer uit te laten voeren.

Meer informatie over de plug-ins of heb je een vraag? Stel ze ons dan gerust via onze contactpagina of via een WhatsApp bericht.