yoast seo wordpress plug-in

een must voor goede seo?

Wanneer je serieus met zoekmachine optimalisatie aan de slag gaat, is de Yoast plugin een must in je website of webwinkel. Yoast is een van de meest gebruikte plugin’s binnen WordPress. Het helpt je bij de SEO (Zoekmachine Optimalisatie) van je website of webwinkel.

yoast-seo

over de yoast plugin

Laat ik eerst vooropstellen dat deze plugin niet heilig is en al het werk uit handen neemt, maar dient als ondersteuning bij het optimaliseren van je WordPress website of WooCommerce webwinkel. De plugin beoordeelt enkel een aantal onderdelen binnen je website en gaat je zeker niet hoger in de zoekmachines plaatsen.Yoast-SEO

Door een pagina te optimaliseren kun je in de plugin een zoekwoord plaatsen waar je je op gaat richten op de desbetreffende pagina. Door het plaatsen van dit zoekwoord krijg je van Yoast suggesties voorgeschoteld waar en hoeveel je dit zoekwoord moet gebruiken op de pagina. Hierbij moet je denken aan Titel/naam van je pagina, de metabeschrijving en de inhoudelijke tekst.

Door middel van een stoplichteffect werk je vanuit rood via oranje naar groen toe. Let wel dat als je eenmaal het bolletje op groen hebt staan, je dit absoluut geen garantie geeft voor een hoge positie. Dit is slechts een indicatie op de inhoud van je pagina en Google kijkt naar de totale inhoud van je website. Denk hierbij aan de snelheid, unieke en bruikbare content maar ook de relevante zoekwoorden die verder op de site verwerkt zijn.

eindconclusie:

  • Een ideaal hulpmiddel voor het optimaliseren van je website
  • Automatisch leesbaarheidsanalyse
  • Genereerd automatisch een XML-Sitemap
  • Gemakkelijk META titel en description toevoegen
  • Snippet preview
  • Automatische interne linksuggesties (Premium versie)

Meer informatie of de installatie van deze plugin? Neem dan contact met ons op!

video yoast seo cursus voor beginners (engelstalig)