Webwinkel beginnen

"Hoe begin, of start ik een eigen webwinkel"

Je bent een ondernemer of hebt de voornemens om een onderneming te starten in de vorm van een eigen webwinkel, dan wordt ons vaak de vraag gesteld hoe je deze moet gaat opstarten. Natuurlijk is het bijna vanzelfsprekend dat je de markt eerst goed verkent en de concurrentie goed in kaart brengt.

Basis stappen Webwinkel beginnen

Het beginnen van een eigen webwinkel kan een spannende onderneming zijn. Hier zijn de basisstappen die je moet overwegen bij het beginnen van een webwinkel:

Maak een Zakelijk plan en doe marktonderzoek

Begin met het opstellen van een zakelijk plan. Hierin beschrijf je je doelen, doelgroep, concurrentieanalyse, productaanbod en marketingstrategieën.

Voer ook een grondig marktonderzoek uit om te begrijpen wat de vraag is naar je producten of diensten.

Kies je webshop producten

Bepaal welke producten of diensten je wilt verkopen in je webwinkel. Zorg ervoor dat je producten aansluiten bij de behoeften van je doelgroep en dat je een onderscheidend aanbod hebt.

Juridische zaken en registratie KVK

Registreer je bedrijf de KVK en zorg ervoor dat je voldoet aan alle relevante juridische vereisten en voorschriften voor het opzetten van een webwinkel, zoals belastingregistratie en eventuele zakelijke licenties.

Kies een verkoopplatform / webshop software

Er zijn verschillende e-commerce platforms beschikbaar, zoals Shopify, WooCommerce (WordPress), Magento, etc. Kies het platform dat het beste bij jouw behoeften past qua functionaliteit, gebruiksgemak en prijs.

Ontwerp een aantrekkelijke webwinkel

Creëer een aantrekkelijke, goed gestructureerde en gemakkelijk te navigeren webshop. Zorg ervoor dat je webdesign ook mobielvriendelijk (responsive) is, omdat steeds meer mensen winkelen via hun smartphones en tablets. 

Ben je niet zo creatief, schakel ons dan in!

Betalings- en verzendopties

Integreer een betalingsplatform, zodat klanten veilig kunnen afrekenen. Bied verschillende verzendopties aan en informeer jezelf over verzendkosten en internationale verzending, als dat relevant is.

Productinformatie en foto's

Zorg voor duidelijke en aantrekkelijke productomschrijvingen en hoogwaardige foto's. Dit helpt potentiële klanten een beter beeld te krijgen van wat je verkoopt.

Veiligheid en privacy

Zorg voor een veilige website door SSL-certificaten te gebruiken voor gegevensversleuteling en implementeer een privacybeleid om de persoonlijke gegevens van je klanten te beschermen. Denk ook aan een duidelijke cookie melding.

Marketing en promotie

Ontwikkel een marketingstrategie om je webwinkel onder de aandacht te brengen. Dit kan bestaan uit online adverteren, sociale media-marketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO), e-mailmarketing, enzovoort.

Webshop Klantenservice

Zorg voor een uitstekende klantenservice om het vertrouwen van je klanten te winnen en te behouden. Reageer snel op vragen en problemen en bied een soepele retour- en terugbetalingsbeleid.

Lancering webwinkel

Voer uitgebreide tests uit voordat je je webwinkel lanceert om eventuele technische problemen op te sporen. Zodra alles gereed is, kondig je je webwinkel aan bij je doelgroep en start je met de verkoop!

Houd er rekening mee dat het runnen van een webwinkel veel inzet en doorzettingsvermogen vereist. Analyseer regelmatig de prestaties van je webwinkel en pas je strategie aan om te voldoen aan veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften. Veel succes met je nieuwe onderneming!

De start van een eigen webwinkel

Waarom Webshop in WordPress

Stel je hebt naar uw eigen mening het idee dat je een goed artikel of product hebt dat makkelijk online is te verkopen in een WordPress webshop en je hebt inmiddels al diverse onderzoeken verricht of het artikel ook een goede kans heeft van slagen op internet. Dan moet je op zoek naar een bedrijf dat je verder kan helpen met een goede en succesvolle start.

Een goed & betrouwbaar internetbedrijf zoals Your Concept kan je hierbij prima ondersteunen en kan je tevens ook op de juiste adviseren. Denk hierbij o.a. aan de keuze van de juiste domeinnaam voor je product, een goede domeinnaam is erg belangrijk en moet makkelijk te onthouden zijn, het leveren van gebruiksvriendelijke webwinkelsoftware zoals WooCommerce en een goed advies over online marketing van uw product(en).

Binnen de online marketing behoren o.a. de Aan de vindbaarheid werken via SEO op het internet zoals zoekmachines als Google maar ook de “Social Media” als Facebook en Twitter worden een steeds belangrijker onderdeel om je product online in de markt te zetten.

De vormgeving van je webwinkel

Het webdesign van je webwinkel is een van de belangrijkste onderdelen binnen een goede webwinkel. Wanneer een klant je webwinkel bezoekt moet deze bezoeker worden uitgenodigd door het design om verder te zoeken binnen je webwinkel.

Het Webdesign dient tevens zo te zijn opgemaakt dat het gebruiksvriendelijk is in de werking, op die manier werkt je tevens aan een betere beter conversie wat je webwinkel vervolgens meer omzet kan opleveren.

Your Concept heeft de juiste kennis om tot een hoge conversie in je webwinkel te komen.

WordPress SEO

Tips bij het beginnen van een webwinkel:

Wanneer je wilt beginnen met een webshop in WordPress zijn er een aantal zaken waar je qua kosten rekening mee moet houden.

  • Kies altijd voor betrouwbare, gebruiksvriendelijke en “Open Sourch” webwinkelsoftware (bijvoorbeeld Woocommerce)
  • Bezuinig nooit op webhosting, indien je webwinkel niet of slecht bereikbaar is verlies je klanten, dus omzet.
  • Geef je klanten vertrouwen in je webwinkel, dit kan door het aanvragen van een keurmerk, een ssl certificaat en door helder en duidelijk te zijn over bijkomende kosten zoals btw en verzendkosten.
  • Zorg dat het product dat je wilt verkopen onderscheidend is, dit kan door een uniek product te bieden of het meest voordelig te zijn tegenover je concurrent.
  • Ga in zee met de juiste leverancier en maak hiermee heldere en duidelijke afspraken over levertijd enz…
  • Biedt je klanten van de webwinkel zoveel mogelijk betaalmogelijkheden en probeer “Achterafbetaling” mogelijk te maken. Dit kan d.m.v. Betalen op rekening, verzending onder Rembours (de klant betaald aan de postbode) of door bedrijven zoals Klarna & Pay After van Multisafepay.
  • Draag altijd zorg voor een snelle levering en een correcte afhandeling van klachten.
arrow-custom

Vraag een offerte aan:

Invalid Email
Invalid Number
Please check the captcha to verify you are not a robot.

Indien je vragen heeft over het beginnen van een webwinkel, aarzel dan niet contact op te nemen met Your Concept en maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek.