webwinkel-beginnen

Webwinkel beginnen

"Hoe begin, of start ik een eigen webwinkel"

Stel je bent een ondernemer of hebt de voornemens om een onderneming te starten in de vorm van een eigen webwinkel, dan wordt ons vaak de vraag gesteld hoe je deze moet gaat opstarten. Natuurlijk is het bijna vanzelfsprekend dat je de markt eerst goed verkent en de concurrentie goed in kaart brengt.

In dit artikel proberen wij je inzicht te geven in de wereld van e-commerce.

De start van een eigen webwinkel

Stel je hebt naar uw eigen mening het idee dat je een goed artikel of product hebt dat makkelijk online is te verkopen in een WordPress webshop en je hebt inmiddels al diverse onderzoeken verricht of het artikel ook een goede kans heeft van slagen op internet. Dan moet je op zoek naar een bedrijf dat je verder kan helpen met een goede en succesvolle start.

Een goed & betrouwbaar internetbedrijf zoals Your Concept kan je hierbij prima ondersteunen en kan je tevens ook op de juiste adviseren. Denk hierbij o.a. aan de keuze van de juiste domeinnaam voor je product, een goede domeinnaam is erg belangrijk en moet makkelijk te onthouden zijn, het leveren van gebruiksvriendelijke webwinkelsoftware zoals WooCommerce en een goed advies over online marketing van uw product(en).

Binnen de online marketing behoren o.a. de Aan de vindbaarheid werken via SEO op het internet zoals zoekmachines als Google maar ook de “Social Media” als Facebook en Twitter worden een steeds belangrijker onderdeel om je product online in de markt te zetten.

Lees ook "woocommerce webshop laten maken"

webdesign

webdesign

Als webdesign bureau in Weert hebben wij sinds 2000 al vele websites en webwinkels gemaakt, en weten dus echt waar het allemaal om draait om tot een goed scorende website te komen.

wordpress

wordpress

Your Concept is de specialist in het ontwerpen van jouw website met WordPress als CMS (content management system) om je website op een makkelijke manier te kunnen onderhouden. 

woocommerce

woocommerce

Een eigen webwinkel beginnen met woocommerce van My Webshop biedt je uitgebreide mogelijkheden om online je producten aan te bieden, en is geschikt voor bijna ieder budget,

webhosting

webhosting

Wanneer je een website of webwinkel bij ons laat maken kun je er voor kiezen om deze ook bij ons te hosten. Wij zijn gespecialiseerd in het veilig hosten van WordPress & WooCommerce. 

de vormgeving van je webwinkel

Het webdesign van je webwinkel is een van de belangrijkste onderdelen binnen een goede webwinkel. Wanneer een klant je webwinkel bezoekt moet deze bezoeker worden uitgenodigd door het design om verder te zoeken binnen je webwinkel. Het Webdesign dient tevens zo te zijn opgemaakt dat het gebruiksvriendelijk is in de werking, op die manier werkt je tevens aan een betere beter conversie wat je webwinkel vervolgens meer omzet kan opleveren.

Your Concept heeft de juiste kennis om tot een hoge conversie in je webwinkel te komen.


Tips bij het beginnen van een webwinkel:

  • Kies altijd voor betrouwbare, gebruiksvriendelijke en “Open Sourch” webwinkelsoftware (bijvoorbeeld Woocommerce)
  • Bezuinig nooit op webhosting, indien je webwinkel niet of slecht bereikbaar is verlies je klanten, dus omzet.
  • Geef je klanten vertrouwen in je webwinkel, dit kan door het aanvragen van een keurmerk, een ssl certificaat en door helder en duidelijk te zijn over bijkomende kosten zoals btw en verzendkosten.
  • Zorg dat het product dat je wilt verkopen onderscheidend is, dit kan door een uniek product te bieden of het meest voordelig te zijn tegenover je concurrent.
  • Ga in zee met de juiste leverancier en maak hiermee heldere en duidelijke afspraken over levertijd enz…
  • Biedt je klanten van de webwinkel zoveel mogelijk betaalmogelijkheden en probeer “Achterafbetaling” mogelijk te maken. Dit kan d.m.v. Betalen op rekening, verzending onder Rembours (de klant betaald aan de postbode) of door bedrijven zoals Klarna & Pay After van Multisafepay.
  • Draag altijd zorg voor een snelle levering en een correcte afhandeling van klachten.

Indien je vragen heeft over het beginnen van een webwinkel, aarzel dan niet contact op te nemen met Your Concept en maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek.