Beaver Builder

Beaver Builder is een populaire WordPress-page builder-plugin waarmee gebruikers op een visuele en gebruiksvriendelijke manier aantrekkelijke webpagina's kunnen maken en onderhouden zonder enige codering. Het is bedoeld om het ontwerpen en bouwen van webpagina's toegankelijker te maken voor zowel beginners als gevorderde gebruikers van WordPress.

Beaver Builder werd gelanceerd in 2014 en heeft altijd een gebruiksvriendelijke interface en tal van premiumfuncties aangeboden die het maken van professionele inhoud eenvoudig maken. De plug-in is ook erg populair, daarom staat Beaver Builder zo hoog aangeschreven en hebben ze meer dan een half miljoen klanten.

Over Beaver Builder

Net als Elementor kunt je met Beaver Builder je WordPress website of WooCommerce webshop aanpassen met een front-end visuele editor. Het is vooral de premium-versie die populair is. Beaver Builder gebruikt een minimalistische interface die goed past bij het standaard WordPress-kleurenschema.

Waar Beaver Builder altijd uitblonk, is bruikbaarheid. Vanaf de eerste dag heeft Beaver Builder een gebruikersvriendelijke ervaring geboden die andere drag and drop editors hebben geprobeerd aan te passen. De interface wordt snel geladen en kent vrijwel geen technische kennis.

beaver builder wordpress

Alle lay-outs kunnen worden opgeslagen en op andere pagina's worden toegepast en er zijn tientallen vooraf gemaakte landingspagina's en inhoudspagina's beschikbaar om te selecteren.

Een extra optie genaamd Beaver Builder Theme en Ultimate Beaverbuilder kunnen worden opgenomen in de duurdere licenties voor Beaver Builder.

Wat is Beaver Builder?

Beaver Builder is een WordPress plug-in die wordt gebruikt om de functionaliteit van het maken en ontwerpen van webpagina's te verbeteren. Met Beaver Builder kunnen gebruikers intuïtieve drag-and-drop-tools gebruiken om aantrekkelijke en responsieve lay-outs te maken zonder dat er codekennis nodig is. De plug-in biedt een visuele interface waarmee gebruikers elementen kunnen toevoegen, bewerken en rangschikken op hun webpagina's.

Met Beaver Builder kunnen gebruikers secties, rijen en modules toevoegen aan hun pagina's. Secties dienen als containers voor rijen, en rijen bevatten de daadwerkelijke inhoudselementen, zoals tekst, afbeeldingen, video's en formulieren. Modules zijn voorgedefinieerde ontwerpelementen die kunnen worden toegevoegd aan rijen, zoals koppen, CTA Buttons, afbeeldingscarrousels, prijstabellen en nog veel meer.

De kracht van Beaver Builder ligt in de flexibiliteit en aanpasbaarheid. Het stelt gebruikers in staat om eenvoudig complexe paginalay-outs te maken en aan te passen, en biedt ook geavanceerde functies zoals maatwerk van CSS en integraties met andere populaire plug-ins.

Kortom, Beaver Builder is een handige tool waarmee gebruikers op een visuele en gebruiksvriendelijke manier aangepaste webpagina's kunnen maken en ontwerpen in WordPress, zonder dat er diepgaande technische kennis vereist is.

Enkele kenmerken van Beaver Builder zijn onder andere:

Beaver Builder is een populaire keuze onder WordPress-gebruikers die op zoek zijn naar een flexibele en gebruiksvriendelijke manier om aangepaste webpagina's te maken zonder technische kennis van codering. Het stelt gebruikers in staat om de visuele elementen van hun website volledig te beheren en aan te passen.

Beaver Builder gebruiken

Alle bewerkingen in Beaver Builder vinden plaats aan de voorkant en zijkant van je website. Je kunt de editor starten door te klikken op de koppeling "Beaver Builder" in de berichten of pagina’s te klikken op het tabblad "Beaver Builder" op je te bewerken pagina.

Als je door je website bladert en je bent ongelogd in WordPress, dan zie je bovenaan elke pagina een optie om je lay-out, pagina of bericht te bewerken met Beaver Builder.

Binnen de Beaver Builder-interface is het zeer eenvoudig navigeren en alles laadt zeer snel. We hebben zelf tientallen WordPress-pagebuilders getest en Beaver Builder is degene die altijd lay-outs en vakken en instellingen het snelst laadt.

Wanneer je de pagebuilder voor het eerst opent, zie je een eenvoudige werkbalk boven aan de pagina.

Aan de linkerkant zie je een notitie van het bericht of de pagina die je op dat moment aan het bewerken bent. Aan de rechterkant zie je een plusteken (+) en een knop met de naam "Gereed". Als je op de knop 'Gereed' klikt, worden knoppen weergegeven voor het negeren van wijzigingen, het opslaan van de wijzigingen als concept, het publiceren van de pagina of het annuleren.

Als je op het plusteken klikt, wordt het deelvenster Hoofdpagina opbouwen geopend.

Standaard inhoudsmodules worden standaard weergegeven, maar je kunt overschakelen naar WordPress-widgets of opgeslagen modules.

De inhoudsmodules zijn onderverdeeld in categorieën: Basis, Media, Acties, Lay-out, Info en Berichten. Alles wordt in één keer weergegeven, zodat je niet op en neer hoeft te scrollen zoals in Elementor.

Alle gebruikelijke opties zijn er. Je kunt je kolommen, rijen en inhoudsmodules dupliceren, bewerken, verwijderen en verplaatsen.

Wanneer je een kolom, rij of inhoudsmodule bewerkt, verschijnt een vak met veel verschillende aanpassingsinstellingen en stijlopties.

Als we terugkeren naar het hoofdvenster, kunnen we zien dat er vier verschillende tabbladen zijn: Modules, Rijen, Sjablonen en Opgeslagen modules.

Het rijentabblad heeft vooraf gemaakte rijstructuren met verschillende kolomvariaties. Je hoeft deze alleen maar naar het inhoudsgebied te slepen en vervolgens inhoud aan de kolommen toe te voegen.

Aan het einde van het opgeslagen tabblad kun je opgeslagen rijen en modules bekijken. Opgeslagen rijen zijn ook toegankelijk via het tabblad rijen.

Het tabblad Sjablonen is opgesplitst in drie verschillende secties die toegankelijk zijn via het vervolgkeuzemenu. De secties zijn bestemmingspagina's, inhoudspagina's en opgeslagen sjablonen.

Hoewel Beaver Builder minder sjablonen biedt dan Elementor Pro, hebben ze een betere mix van ontwerpen. Sommige sjablonen die worden aangeboden in Elementor Pro zijn, nou ja, onduidelijk. Degenen in Beaver Builder zien eruit alsof ze geschikt zijn voor meer website-eigenaren.

Er zijn verschillende indelingen voor bureaus, bedrijven, marketeers en online winkels. Je vindt ook paginasjablonen voor landingspagina’s, pagina's met services, portfolio's, contactpagina's en meer. Het sjabloon wordt ook zeer snel in je pagina ingevoegd.

Een groot aantal opties is te vinden via het menu Extra aan de linkerkant van het bovenste navigatiemenu.

Vanaf hier kun je de huidige lay-out opslaan, dupliceren en vooraf bekijken. Je kunt ook een geschiedenis van wijzigingen bekijken via de revisielink.

CSS, Javascript en andere algemene instellingen zoals marges en paddings kunnen ook worden gewijzigd.

De interface wordt snel geladen en heeft een intuïtieve lay-out die eenvoudig te begrijpen is. Dit vermindert de tijd die nodig is om aangepaste lay-outs te maken.

Beaver Builder gratis

Een gratis versie van Beaver Builder is beschikbaar om te downloaden op WordPress.org direct vanuit uw WordPress admin gebied.
Beaver Builder Lite is momenteel actief op meer dan 600.000 WordPress-websites, maar naar onze mening is het te beperk.

Beaver Builder Lite
De lite-versie heeft geen sjabloonsysteem en heeft slechts zes inhoudswidgets: Audio, HTML, foto, teksteditor, video en zijbalk. Standaard WordPress-widgets en WordPress-widgets van derden kunnen ook worden gebruikt.

Het is dus een zeer eenvoudige plug-in en doet niet genoeg om gebruikers te laten zien hoe geweldig de premium-versie is.