WordPress website bouwen

"Stap voor stap een WordPress website bouwen"

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag met het maken van een WordPress website of WooCommerce webshop, en wellicht lukt het je ook om een aardige responsive website te bouwen. Maar hoe nu verder?

Mijn WordPress website moet goed gevonden worden in Google en hoe pas ik nu goede SEO toe binnen mijn website?

Hieronder proberen we alle voor en nadelen van het zelf bouwen van een WordPress website uit te leggen en wat wij voor maatwerk oplossingen kunnen bieden.

WordPress website bouwen

WordPress installeren

Wanneer je start het de bouw van een WordPress website moet je deze eerst installeren op een server bij een Hostingprovider, en handig is het dat je hier direct een eigen domeinnaam aan koppelt.

Wanneer je een goede hosting hebt gevonden kun je vaak in het controlepanel binnen enkele klikken WordPress installeren en is het standaard Thema (Template) ook direct zichtbaar.

Wanneer je inlogt op www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin/ kun je direct aan de slag met het opbouwen van je WordPress website. Toch is het van belang om direct enkele zaken goed te beveiligen om het hacken van je site te voorkomen. Natuurlijk begint dit met het creëren van een sterk wachtwoord maar ook is het bij de hostingpartij van belang dat servers 24/7 gescand wordt op eventuele lekken.

WordPress beveiligen

Buiten het creëren van een sterk wachtwoord zijn er nog een aantal zaken die je moet regelen om je te bouwen WordPress website goed te beveiligen. www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin/ is de standaard URL waar iedere WordPress installatie mee start, het is sterk aan te raden om deze URL te hernoemen naar bijvoorbeeld www.jouwdomeinnaam.nl/webbeheer/.

Installeer de gratis plug-in "Limit Login Attempts"
Een simpele plug-in die je website een stuk veiliger maakt aan de achterkant (back-office) van je website. De naam zegt het al, je kunt een maximaal aan loginpogingen instellen, nadat het maximale is bereikt wordt je IP adres geblokkeerd voor een bepaalde periode.

Je WordPress website scannen
Door de plug-in Wordfence te installeren wordt je website gescand op o.a. malware en andere verdachte bestanden.

WordPress beveiligen
WordPress-Webdesign bouwen

WordPress webdesign

Zo, de beveiliging is in orde en we kunnen verder met het bouwen van de WordPress website. Zorg altijd dat het webdesign van je website uniek is en besteed veel aandacht aan de lay-out, zodat deze ook aansluit bij de huisstijl van je bedrijf of instelling.

Responsive design
Een woord wat je wellicht wel eens vaker van hebt gehoord, maar wat betekend het exact? Eigenlijk heel simpel, wanneer je een WordPress Website gaat bouwen moet deze natuurlijk perfect zichtbaar zijn voor ieder scherm, denk hierbij aan een beeldscherm van een PC maar ook van een laptop, tablet en smartphone. Er is dus slechts een website waarvan het webdesign zich aanpast aan het scherm van je bezoekers.

Waar nog meer aan denken bij het bouwen?

Na het bouwen van een WordPress website of WooCommerce webshop zijn er nog een aantal zaken die handig zijn om te weten wanneer je zelf aan de slag gaat met het maken van een website.

SEO & WordPress

Je hebt veel aandacht geschonken aan de bouw van je website, nu is de vindbaarheid belangrijk.

Door het toepassen van een goede SEO (zoekmachine optimalisatie) zal je website organisch (dus zonder dure advertenties) goed gevonden worden in zoekmachines zoals Google of Bing.

Handige plug-ins voor het toepassen van SEO zijn:

  • Yoast SEO
  • Rank Math SEO
  • All in One SEO

 

Optimale snelheid

Voor een goede SEO en gebruiksvriendelijke WordPress website is de snelheid van je site van groot belang. Dat begint in de meeste gevallen bij de keuze van je webhosting, WordPress DirectAdmin webhosting is helemaal ingericht om je site optimaal te laten presteren.

Een snelle website krijgt in Google voorrang in de organische resultaten, en zal dus meer bezoekers trekken.

Overige zaken voor een snelle website:

  • Optimaliseer afbeeldingen op je website
  • Instaleer WP Rocket plug-in om te optimaliseren

WooCommerce Webshop

WooCommerce is de meest gebruikte webshop software wanneer je een webwinkel wilt gaan bouwen. Van een B2C tot een B2B Webshop,  WooCommerce biedt vele mogelijkheden om je WordPress website uit te breiden naar een e-commerce platform.

Je kunt natuurlijk zelf een webshop gaan bouwen maar dit vergt toch echt wel wat meer kennis. Om het optimale uit een webshop te halen is veel kennis noodzakelijk. Wij hebben reeds vele jaren ervaring met het bouwen van WooCommerce webshops en adviseren je graag!

 

WordPress Website laten bouwen

Wanneer het je na het lezen van dit artikel toch echt te omslachtig is om zelf je WordPress website te bouwen, laat het dan uitvoeren door de professionals van Your Concept en profiteer van de vele voordelen:

Reeds jaren ervaring met WordPress websites

Ruime voldoende kennis van SEO en optimalisatie

Wij zorgen dat je website snel en veilig is

Geen lange wachttijden bij vragen of updates 

Een compleet pakket aan diensten

arrow-custom

Vraag een offerte aan:

Invalid Email
Invalid Number
Please check the captcha to verify you are not a robot.

Kosten WordPress Website laten bouwen

Dit blijft altijd een lastige vraag om direct te beantwoorden want bij ons is geen enkele website hetzelfde doordat wij veelal maatwerk leveren in overleg met onze klanten. Vraag geheel vrijblijvende een offerte aan.