magento naar woocommerce migreren

overweeg je om je magento webshop naar woocommerce migreren?

Indien jouw webshop nog draait onder Magento 1 e-commerce, dan is het zeker interessant om dit artikel even door te nemen. Magento stopt namelijk met de ondersteuning op 1 juni a.s. van het Magento 1 systeem. Dit zal direct gevolgen hebben voor het functioneren en vooral de veiligheid van je webshop. Ook het functioneren van plug-ins binnen Magento worden niet meer ondersteund of doorontwikkeld.

Wanneer je webshop niet meer veilig is, bestaat de kans dat bijvoorbeeld klantgegevens die als privacygevoelig worden gezien bloot komen te liggen.

uabb-device-desktop

Overstappen naar woocommerce?

Een overstap van je webwinkelsoftware / cms-systeem is dan ook ten zeerste aan te raden. Je kunt overwegen om over te stappen naar Magento 2, maar in veel gevallen kunnen wij je met WooCommerce (WordPress) een prima alternatief leveren.

Wat is nu hierin de juiste keuze die je moet maken? Dat is waar veel webwinkeliers op dit moment tegenaan lopen.

Wanneer je geen overstap wilt maken buiten het Magento platform, dan is het verstandig om over te gaan naar Magento 2, een compleet vernieuwd webwinkelplatform dat recent geheel opnieuw van de grond af aan is opgebouwd.

Magento is recent overgenomen door Adobe Magento, een van de grootste software ontwikkelaars ter wereld.  Een groot nadeel om over te stappen naar Magento 2 zijn de hoge kosten en de tijd die er in gaat zitten.

Om een beetje aandacht aan het design en ontwikkeling te geven ben je al snel €10.000 kwijt, maar kan in veel gevallen al snel oplopen tot wel €50.000 - €60.000. Ook de migratie van data zoals klantorders, producten enz. is zelfs voor een zeer ervaren webontwikkelaar een uitdagende klus. De maandelijkse kosten, denk hierbij aan hosting, onderhoud en beveiliging kunnen oplopen tot wel €500,- - €1000,-.

Wij begrijpen dat dit voor veel internetondernemers onbetaalbaar is, zekers als je gaat starten met een eigen webwinkel. Magento 2 wordt eigenlijk pas interessant voor webwinkels met een jaaromzet vanaf ± € 4.000.000.

beaver builder wordpress
Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.
woocommerce

Overstap naar woocommerce als alternatief

Een goede oplossing is een overstap van Magento 1 naar WooCommerce. WooCommerce, een e-commerce plug-in voor WordPress, is in Nederland het meest gebruikte CMS systeem dat gebruikt wordt voor de ontwikkeling van webwinkels.

Your Concept heeft al ruim 6 jaar ervaring met WooCommerce en we kunnen voor bijna ieder budget een webwinkel ontwikkelen. Ook de migratie van producten enz. vanuit Magento 1 kunnen wij voor je regelen.

De kosten voor de migratie zijn vooral afhankelijk van diverse factoren zoals:

  • De complexheid van de huidige Magento Webshop, en de eventuele koppelingen met bijvoorbeeld een ERP of Kassasysteem
  • Is er veel maatwerk ontwikkeld in de huidige webshop?
  • Wat je persoonlijke wensen zijn t.a.v. de te ontwikkelen WooCommerce webshop.

Natuurlijk kun je altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie en de kosten van de migratie van je webwinkel.

Eindconclusie

Wij bieden WordPress gecombineerd met WooCommerce als prima alternatief voor Magento en is betrouw en betaalbaar voor de kleine en middelgrote webwinkels (Je kunt bij ons al starten met WooCommerce vanaf €2200,00).

Qua gebruiksvriendelijkheid voor de webwinkelier wint WooCommerce het op alle punten tegenover Magento.

De keuze is afhankelijk van je persoonlijke doel waar vaak (vooral in het begin) het budget een belangrijke rol speelt. Eigenlijk is het zo dat beide shopsystemen niet 1 op 1 vergelijkbaar zijn met elkaar.

Heb je hulp nodig of een degelijk advies bij het beginnen van een eigen webshop? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op

yoast seo