Website afbeeldingen optimaliseren voor Google


Afbeeldingen Optimaliseren is een must voor een snelle website.

Een belangrijke factor bij  Google Optimalisatie is de snelheid van je website of webwinkel. Door de laadtijd van je website te verkorten heb je meer kans om hoger te scoren in zoekmachines. Tevens is een snelle website prettig voor je bezoekers, zeker als deze de site op Smartphone bekijken met bijvoorbeeld 3 of 4G internetsnelheid.

Afbeeldingen Optimaliseren

Handige Tools voor afbeeldingen optimaliseren

Om afbeeldingen van een website te verkleinen (comprimeren) zijn er voldoende mogelijkheden. Je kunt afbeeldingen verkleinen met Adobe Photoshop en vele andere grafische programma’s, maar er zijn voldoende alternatieven beschikbaar zoals: GIMP (download GIMP) óf je kunt het direct doen (indien je een WordPress website hebt) met o.a. Tini png. Met deze online WordPress plugin optimaliseer je een perfecte balans tussen de kwaliteit van de afbeelding en de grote van het bestand.


De Naam & Alt Tags van afbeeldingen

Om de vindbaarheid van je webpagina te verbeteren is het belangrijk dat de naam van een afbeelding dat je bijvoorbeeld in een artikel plaatst op een WordPress Blog overeenkomt met de naam van het artikel.

Voorbeeld:
Je artikel of paginanaam is bijvoorbeeld: “Tips Facebook Marketing”. Geef dan de naam van de afbeelding óók bijvoorbeeld tips-facebook-marketing.png of jpeg. Plaats bij de afbeelding óók altijd een gelijknamige Alt Tag, hier dus: Tips Facebook Marketing. De Alt Tag is de oplichtende tekst die zichtbaar wordt al je er met je muis overheen gaat. Door de Alt Tag toe te voegen ziet Google dat de afbeelding ook daadwerkelijk onderwerp gerelateerd is aan je pagina of artikel.

Afbeeldingen optimaliseren

Door de bovenstaande tips uit te voeren is de kans tevens groot dat óók de afbeelding een betere positie krijgt bij Google afbeeldingen.