webdesigntrends-2020

de webdesign trends in 2020

De wereld van de webdesigner is voortdurend in beweging en gaan de ontwikkelingen op het internet nog steeds razendsnel. Denk hierbij aan de opkomst van de Smartphones & Tablets.

In dit artikel benoemen we enkele nieuwe trends en geven we tips over het gebruik van fonts voor je website of webwinkel.

lettertypes van google

Qua gebruik van lettertypes binnen een website is er de laatste jaren veel veranderd en kunnen we eindelijk de Verdana, Arial en Comic Sans fonts achter ons laten. Door gebruik te maken van Google Fonts heb je keuze uit 884 font-families gratis beschikbaar. Keus genoeg dus om te verwerken in een strak webdesign!

Bij het ontwerpen van een website is het van groot belang dat je de juiste keuze maakt in het lettertype, het is van groot belang dat deze past bij je huisstijl maar vooral dat een lettertype goed te lezen is door de bezoekers van je website of webwinkel.

oversized fonts

Het gebruik van KOPTEKSTEN binnen je website (met H1, H2 of H3 Tag) zijn met name voor de zoekmachine optimalisatie van groot belang.

Door de font in de kopteksten groot te zetten ziet je bezoeker direct waar je onderwerp over gaat, zonder daarbij eerst lappen met teksten te moeten lezen. Tevens geven het gebruik van grote fonts vaak een moderne look.

populaire google fonts

google fonts

witruimte binnen het design

Waar het voorheen nog helemaal trendy was om je webdesign volledig scherm vullend te ontwerpen is het creëren van witruimte anno 2020  weer helemaal terug van weggeweest.

Door het toevoegen van witruimte trek je het oog van je bezoekers naar de juiste plek van je website of webshop waar het echt om draait.

Eindconclusie:
Vaak is ‘less is more’ het juiste motto en is webdesign eigenlijk misschien prima te vergelijken met kleding/mode waarin je ook verschuivingen van trends ziet.

schaduwlijnen

Waar het voorheen nog allemaal strak moest zijn is het gebruik van schaduwlijnen binnen de designwereld weer helemaal terug. Door bijvoorbeeld een schaduw te plaatsen achter een afbeelding creëer je een diepte effect.

Door gebruik te maken van Beaverbuilder binnen je WordPress website is dit op een makkelijke manier snel in te stellen.

wordpress websites