webdesign tips

"om goed uit de verf te komen"

De sleutel om altijd tot een goed en strak webdesign te komen is niet altijd voor iedereen eenvoudig. Om je toch een stapje verder te helpen, volgen hier enkele handige tips van onze Webdesigner.

Webdesign-Tips

Photoshop & Webdesign

De meeste webdesigners beginnen met het ontwerpen van een WooCommerce webshop of webwinkel in Photoshop. Photoshop is grafische software ontwikkeld door Adobe en zeer geschikt voor het ontwerpen van een website. Maar ook voor het bewerken van foto's en ander digitaal beeldmateriaal is Photoshop de ideale software.

responsive-design-website

Wanneer je start met het ontwerpen van een responsive website is het handig om te werken binnen vastgestelde blokken (Framework).

Afbeeldingen van een juist formaat

Een responsive website is opgebouwd uit pixels en wanneer een foto of afbeelding op je website niet groot genoeg is komt deze er gepixeleerd uit te zien. Wanneer een afbeelding te groot is zal de website langzaam worden. Afhankelijk waar je de foto of afbeelding plaatst bepaal je de grote van je afbeelding. Voor een fotocollage is een afmeting van 800 X 600 pixels vaak al voldoende maar wanneer je een responsive slider plaatst moet deze vaak al minimaal 1600 pixels breed zijn.

TIP:
Zorg er altijd voor dat de afbeeldingen, je onderwerp op de webpagina ondersteunen.

Beaverbuilder voor het opbouwen van je website

beaver webdesign

Voor het webdesign van je WordPress website of Woocommerce webshop is het gebruik van Beaverbuilder de ideale tool. De Beaverbuilder voor WordPress heeft standaard vele tools om het webdesign net dat extra te geven waar je naar verlangt. Creëer op een makkelijke manier zelf een slideshow, button, tabellen enz..

Vraag Your Concept naar de uitgebreide mogelijkheden van Beaverbuilder.