Voorkom dat je wachtwoord

gekraakt wordt door derden


Anno 2018 heb je overal wel een gebruikersnaam en wachtwoord voor nodig. Daarnaast is het ook nog eens vereist om een sterk wachtwoord te gebruiken, zodat de kans dat je wachtwoord wordt gekraakt door derden minimaal is.

Het idee dat anderen jouw wachtwoorden in handen krijgen en deze vervolgens ook nog eens kunnen misbruiken is geen prettig idee en kan zelfs grote gevolgen hebben.

Een Sterk wachtwoord is dan ook vooral een lang wachtwoord met speciale karakters, die te lang en te lastig zijn om te raden of te kraken door hackers.

Gebruik een bepaald wachtwoord dan ook nooit voor meerdere websites of e-mailadressen, op die manier kunnen hackers bijvoorbeeld in één keer toegang krijgen tot verschillende websites of webwinkels, e-mailaccounts etc.

Al die verschilende wachtwoorden onthouden gaat je vast niet lukken. Daarom is het verstandig om de wachtwoorden op een veilige manier op te slaan. Er zijn verschillende manieren om een wachtwoord veilig op te slaan, hieronder vind je een aantal voorbeelden van handige en veilige programma’s waarmee je dat kunt doen.


LastPass

LastPass slaat in tegenstelling tot andere wachtwoordmanagerprogramma's alle informatie online op in een 'virtuele kluis'.
Download LastPass via lastpass.com


KeePassKeePass is een bekend gratis programma waarin je al je wachtwoorden versleuteld opslaat in een lokale database die op je computer staat opgeslagen.
Download KeePass via keepass.info


roboformRoboForm is een gratis programma. Er is tevens een betaalde versie waarmee je onbeperkt Passcards en identiteiten aanmaakt.
Download RoboForm via roboform.com


Om vervolgens te testen of het wachtwoord dat jij gebruikt ook echt veilig is kun je de check doen op testjewachtwoord.nl