tips om voor zoekmachines teksten te schrijven

Je teksten op je website of webshop moeten een toegevoegde waarde hebben voor je bezoekers en moeten onderwerp gerelateerd zijn geschreven. In feite schrijf je de tekst als een vervanging voor een goed verkoopgesprek.

zoekmachines teksten

Het is van belang dat je een spreekt in de taal van je doelgroep en webteksten en dat zinnen in de teksten kort en bondig zijn. Doordat het lezen op een scherm snel je ogen vermoeit leest een bezoeker van je websit niet zo lang als op papier.

Vermijd dubbele inhoud in je teksten, noch de bezoeker, noch Google leest graag dezelfde inhoud op meerdere websites. Beschrijf de kenmerken van je dienst of product en laat je Unieke verkoop punten (USP), je zult zien dat dit door je bezoekers maar ook door Google gewaardeerd gaat worden.

Bij het schrijven van teksten is het handig om eerst je belangrijke zoekwoorden te vinden voor je product of dienst. Google biedt een zoekwoordenplanner die je precies laat zien hoe vaak naar het zoekwoord wordt gezocht en hoe groot de concurrentie is voor dit zoekwoord. Gebruik vervolgens deze zoekwoorden in kopteksten zoals de H1 & H2 Tags op je pagina en gebruik ze in de belangrijke gedeeltes van je tekst zoals in de samenvatting en de conclusies. Wees wel voorzichtig en gebruik ze niet vaker dan logisch je zoekwoord en zoek ook gerelateerde woorden en synoniemen.

Zorg ervoor dat je tekst goed gestructureerd en opgemaakt is. Neem koppen, subkoppen, alinea's, samenvattingen, opsommingstekens, vetgedrukte tekst op. Dit helpt uw je scanbaar en leesbaar te maken. Alle koppen moeten worden opgemaakt als HTML-koppen.

Dat zijn enkele tips die je kunt gebruiken om uw teksten voor Google en voor je bezoekers te optimaliseren. Je hoeft natuurlijk al deze tips niet één op één over te nemen, maar het helpt als je succesvolle, voor de zoekmachine geoptimaliseerde teksten wilt schrijven.