Test hier nu online je mobiele website!


Een feit is dat meer dan de helft van al het internetverkeer afkomstig is van mobiele apparaten, en daarom is het van groot belang dat je website mobiel geschikt dient te zijn om geen bezoekers/klanten mis te lopen.

In dit bericht ga ik iets verder in op de manier waarop je kunt controleren of je website ook daadwerkelijk prima functioneert op mobiele apparaten en dat de website ook responsive is opgebouwd.
Gebruik als eerste je Smartphone en bezoek je eigen website eens en controleer de onderstaande belangrijke punten op je website:

  1. Zijn de belangrijkste pagina’s van je website makkelijk en snel te vinden?
  2. Staan het adres & telefoonnummer boven in je mobiele website? Bezoekers gebruiken je mobiele website om makkelijk te kunnen navigeren naar je bedrijf of fysieke winkel, het telefoonnummer moet werken als een link of call-to-action button naar de belfunctie van je smartphone waardoor de bezoeker dus direct telefonisch contact met je bedrijf op kan nemen.
  3. Werkt de menuoptie van uw mobiele website en is er een zoekfunctie aanwezig? (bij uitgebreide sites belangrijk)
  4. Zijn buttons en links makkelijk te herkennen en kloppen de links ook daadwerkelijk?
    Let op, door het grote aanbod van smartphones en browsers zullen webpagina’s op diverse apparaten anders reageren en het is dus raadzaam om de bovenstaande testen op meerdere telefoons uit te voeren.

DE MOBIELVRIENDELIJKE TEST VAN GOOGLE

Google heeft een handige tool ontwikkeld die laat zien hoe Google jouw site ziet. Test op https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly de mobielvriendelijkheid van je eigen website. Wanneer je site niet goed geschikt is voor mobiel geeft Google tips om de mobielvriendelijkheid te verbeteren. De test toont tevens een weergave van je website op een mobiele screenshot.

DE WEB DEVELOPER TOOLBAR IN CHROME

Je kunt je website ook direct testen vanuit Chrome-browser, deze tool laat je niet alleen de mobiele versie zien maar ook de weergave op bijvoorbeeld een tablet of een laptop. Om deze test te bekijken open je Chrome als browser en voer je in de adresbalk de URL in die je wilt testen (handig tijdens het ontwikkelen van een website). Klik met je rechtermuisknop ergens op het browserscherm en vervolgens klik je op “Inspecteren” (snelkoppeling: Ctrl+Shift+I).

screen-mobiel-vriendelijk-w
Test mobiele website Your Concept

Dit zal de website openen, zoals in de screenshot hierboven. Het zal je laten zien of je website geschikt is voor meerdere maten schermen. Firefox heeft een soortgelijke functie genaamd “responsive design mode”.

Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor iPhone 5 in het drop-down menu bovenin, dan zal het scherm automatisch een voorbeeld hiervan laten zien.

Wil je dat wij dit werk uit handen nemen, neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat je website door ons uitvoerig testen!

Open live gesprek
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?
Hallo,
Mijn naam is Ron de Laat, en help je graag verder bij je vragen!