Schrijf een privacyverklaring

In de AVG wetgeving is het wettelijk verplicht voor alle bedrijven en organisaties om je bezoekers en klanten te vertellen wat je met de gegevens van hen doet die ze op je website achterlaten.

Je mag als bedrijf uit commerciële belangen aanbiedingen doen gericht naar je klanten en het surfgedrag (bijvoorbeeld door Google Analitics) monitoren zolang je deze belangen maar opneemt in de privacyverklaring.

Ook moet je in deze verklaring een bewaartermijn vermelden.

ssl certificaat

Voorbeeld:

Je hebt een WordPress website of WooCommerce webshop waar personen een account aan moeten maken en als je ze dan 2 jaar niet gebruikt verwijder je de account met alle persoonsgegevens die erin staan.

Andere gegevens die nodig zin in de privacy verklaring zijn het gebruik van cookies op je website, een voorziening waar mensen een klacht kunnen indienen en hoe je verder nog met persoonsgegevens in de praktijk omgaat. Verder is het verlicht om alle gegevens veilig te verwerken en te beveiligen door middel van een SSL Certificaat. Een SSL certificaat is te herkennen wanneer je een site bezoekt en de URL begint met HTTPS in plaats van HTTP.

Op maat een privacyverklaring maken:

Veiliginternetten.nl (een initiatief van Ministerie van economische zaken, Ministerie van Cyber Security Center en het platform voor de informatiesamenleving) heeft een online tool ontwikkeld die geschikt is voor de meeste ondernemers en waarmee je makkelijk en snel een privacyverklaring op maat kunt maken.

Bekijk eerst het filmpje hieronder wanneer je wilt starten met het maken van een privacy verklaring

Door middel van het beantwoorden van 9 vragen kun je de privacyverklaring genereren en downloaden in PDF formaat en vervolgens plaatsen op je website of webshop.

youtube-video-thumbnail