lokale SEO zoekmachine

het belang van lokale seo

Een goede SEO (Zoekmachine Optimalisatie) bij een WordPress website of WooCommerce webwinkel geeft je de mogelijkheid om de hele wereld te bereiken. Lokale SEO daarentegen is er op gericht om een hogere positie in uw eigen omgeving te bereiken. Zeker nu, in de Corona crisis wanneer mensen je online proberen te bereiken in plaats van offline, loont het zich de moeite om je website lokaal te optimaliseren. Je moet er dus voor zorgen dat je lokale bezoekers je ook daadwerkelijk kunnen vinden in zoekmachines zoals Google en Bing.

In dit bericht proberen we jullie uit te leggen wat lokale SEO inhoud en om je website beter vindbaar te maken in je eigen regio.

wat is lokale seo?

Een feit is dat 46% van alle Google zoekresultaten lokaal zijn.

Lokale SEO verwijst naar het proces van ‘optimaliseren’ van je website om meer klanten aan te trekken uit relevante lokale zoekopdrachten. Deze zoekopdrachten vinden plaats op Google en andere zoekmachines.

Dat laatste punt is belangrijk: dit gaat niet alleen over Google! Mensen zoeken naar lokale bedrijven met behulp van verschillende zoekmachines zoals; Google, Bing, Apple Maps, enz.

Echter heeft Google een geschat marktaandeel van 87%, dat betekent dat de meeste mensen Google gebruiken om naar lokale bedrijven te zoeken.

alle gebieden vermelden

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om voor naburige plaatsen of steden een landingspagina op te zetten. Wanneer je een niche product of dienst hebt is dit wellicht handig om te doen maar voor de meeste bedrijven werkt deze strategie niet zo goed. Het is niet echt een lokale optimalisatie; het is gewoon dat niemand anders dat gebied en dat product op zijn website vermeldt. Als er concurrentie is en je geen nichemarkt te bieden hebt, gebruik dan andere methoden.

het niet alleen om google!

Ja, er is inderdaad veel dat je online kunt doen om je website te optimaliseren voor een lokaal publiek. Maar als je een lokaal bedrijf runt, dragen zaken als mond-tot-mondreclame en een gedrukte brochure ook bij aan lokale SEO.

Als u je website en sociale media profielen ook vermeldt in je offline communicatie of promotie, kunnen je Facebook-likes toenemen, kunnen je Twitter-volgers toenemen en zal het directe verkeer op je website toenemen.

lokale social media

Dus, terug naar onze hoofdvraag: wat is lokale SEO?

Lokale SEO bestaat uit een aantal factoren die je helpen je lokale publiek aan te spreken door een betere ranking in zoekmachines. Het is niet alleen het optimaliseren van je adres of je sociale-media-strategie; het zijn al deze dingen die we lokale SEO noemen.

Veel succes met lokaal optimaliseren!

Wil je lokaal beter gerangschikt worden in Google?

Wil je meer lokale bezoekers op je website en daardoor klanten krijgen? Heb je dus een lokaal bedrijf en lokale klanten? En ben je het zat om je concurrentie hoger te zien verschijnen? Wij helpen je graag verder!