HET JUISTE ZOEKWOORD VOOR

GOOGLE OPTIMALISATIE

Alvorens je gevonden wil worden in Google, zal je eerst moeten uitzoeken op welke zoekwoorden je gevonden wil worden. Hierbij moet je eigenlijk in het hoofd van de gebruikers van Google kunnen kruipen, welke woorden zij gebruiken om uiteindelijk jou website te vinden.


WAAROM IS HET ZOEKWOORD ONDERZOEK BELANGRIJK?

De juiste zoekwoorden vinden, zal je duidelijk maken welke geschikt zijn voor jouw doelgroep. Regelmatig krijgen wij de vraag; Ik wordt met mijn website of webwinkel totaal niet gevonden in Google?, en na onderzoek door ons blijkt dat er een totale mismatch is in het gebruik van de zoekwoorden i.c.m. de doelgroep. Het optimaliseren voor zoekwoorden die mensen nagenoeg niet gebruiken heeft dus totaal geen zin. Het onderzoek vooraf is dus zeker de moeite waard! Op deze manier kan er in de geschreven teksten op de website, de paginanaam, de titel èn omschrijving al direct rekening mee gehouden worden.


ZOEKWOORD ONDERZOEK

Een zoekwoordonderzoek is dus van groot belang en SEO teksten zijn in deze strategie erg belangrijk. Hoe vind je nu exact welke woorden er in de hoofden van je potentiële klanten omgaan? Dat is een vraag die ons vaak wordt gesteld.  De zoekwoorden kunnen meerdere woorden bevatten zoals bijvoorbeeld “Webdesigner Limburg”, of enkel “Webdesigner”. Je zult begrijpen dat het voor “Webdesigner” lastiger is om een hoge positie te halen in Google, terwijl als je gaat optimaliseren voor een meer niche woord zoals “Webdesigner Limburg”, het een stuk makkelijker zal worden, doordat bij dit zoekwoord de concurrentie een stuk kleiner zal zijn.


STAPPENPLAN

Een goed zoekwoord onderzoek bestaat bij ons uit 3 stappen.
Klik hier om het stappenplan te bekijken!