HOE WERKT GOOGLE NOU

EIGENLIJK ECHT? (DEEL 1)


GOOGLE-CRAWLER:

Een vraag die ons vaak wordt gesteld is; “Hoe werkt Google eigenlijk”?” In 2 artikelen hierover proberen wij je dit zo helder mogelijk uit te leggen.

google-crawler

Zoekmachines zoals Google volgen links van de ene webpagina naar de andere. Google bestaat uit een crawler, een index, en een algoritme. Google’s crawler volgt de links op het wereldwijde web, gaat 24/7 rond op het internet en slaat vervolgens de HTML-versie van alle webpagina’s op in een enorme database, genaamd de index. Deze index wordt bijgewerkt als de Google-crawler bij jouw website langskomt en nieuwe of bijgewerkte pagina’s op de site vindt. De nieuwe versie van je website wordt dan opgeslagen in de database. Afhankelijk van het verkeer op je website of webwinkel, en het aantal verwijzingen hiernaar zal de Google crawlers vaker of minder vaak langskomen.

Voor Google is het belangrijk dat hij weet van het bestaan van je website en het is dus belangrijk dat er al een link vanuit een andere website naar jouw website staat. Als de crawlers vervolgens deze link zien zal dit op jou site leiden tot een eerste crawler-sessie, en de eerste keer dat je website wordt opgenomen in de index van Google. Vanaf dit moment kan je website dus zichtbaar zijn in de zoekresultaten.

GOOGLE’S GEHEIME ALGORITME:


Na het indexeren van je website kan Google de eerste resultaten laten zien. Google zal proberen, wanneer een bepaalde zoekopdracht wordt ingegeven in de zoekmachine, de beste resultaten te laten zien. Om dit te doen heeft Google een specifiek algoritme, welk bepaalt welke pagina wordt weergegeven en in welke volgorde. Hoe dit algoritme werkt is een geheim van Google, en niemand weet exact welke factoren nu de exacte volgorde bepalen in de zoekresultaten.

google-algoritme

Google’s algoritme is niet constant en veranderd dus regelmatig. De factoren die de volgorde in de index bepalen zijn dus niet statisch en veranderen vaak. Testen en experimenteren geeft ons een redelijk inzicht van het algoritme, en we verwerken deze in de bouw van onze website, zodat deze optimaal zijn voor de SEO optimalisatie.

Download in pdfDOWNLOAD DIT ARTIKEL IN PDF!

Volgende week verschijnt deel 2 van dit artikel, dus blijf ons volgen op Facebook of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Kun je niet wachten en wil je deel 2 al in je mailbox ontvangen, laat het ons weten via onze contactpagina!