Creëer het perfecte plaatje

"Goede foto’s voor op je website"

Stel je bent samen met ons een website aan het maken en deze is klaar voor het vullen met content. De teksten zijn klaar en je denkt “Die foto’s maak ik zelf wel even”.

Vaak zien wij dat het daar juist mis gaat, want het gebruik van goede foto’s die passen bij de doelgroep zijn van essentieel belang. Tevens is het van belang dat foto’s scherp, en met de juiste belichting zijn genomen. Dat de foto’s op je website rechten-vrij zijn spreekt natuurlijk voor zich.

Waarom zijn goede foto’s zo belangrijk?

Wanneer een bezoeker zich niet thuis voelt zal de bezoeker alweer snel je website verlaten. Met één juiste foto kun je een bezoeker grijpen en zegt deze foto vaak meer dan 100 woorden. Het bepaald direct de juiste sfeer die uitnodigt om je website of webshop verder te bekijken. Zorg altijd dat de foto een juiste resolutie heeft, en die je eventueel kunt vergroten door er op te klikken.

Foto’s zelf maken
Tegenwoordig heeft bijna iedere smartphone wel een goede fotofunctie waarmee je prima een leuk plaatje kunt schieten. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd, het maken van een perfect plaatje is toch echt wel een vak.

Stockfoto’s
Bij het gebruik van stockfoto’s hoef je geen fotograaf in te huren maar kun je op diverse websites foto’s aanschaffen voor een betaalbare prijs. Op deze websites bieden fotografen hun werk te koop aan en heb je keuze uit duizenden foto’s & illustraties. Het nadeel van het gebruik van stockfoto’s is dat je foto’s vaker tegen zult komen op andere websites of in drukwerk.

Enkele links naar stockfoto websites:

foto maken met iphone

Fotograaf inhuren

Wanneer je unieke foto’s op je website wilt hebben, dan is het verstandig om een fotograaf in te huren. Eigen foto’s op een professionele manier gemaakt, geven altijd een uniek beeld aan je website.

Fotograaf inhuren

5 handige tips voor foto’s op je website:

  1. Wanneer een foto met een professionele fotocamera of smartphone is gemaakt zijn deze van een hoge resolutie en daarmee ook geschikt voor bijvoorbeeld drukwerk. Voor het gebruik op een website of webshop is de resolutie veel te zwaar (vaak al tussen 4 en 20 MB) en dienen deze gecomprimeerd te worden naar een lagere resolutie en afmeting. Op deze manier blijft je website snel.
  2. Gebruik op een informatiepagina niet te veel foto’s, dit leidt af van het uiteindelijke doel.
  3. Gebruik een alt-tag (naam van de foto die past bij het onderwerp van de pagina) in de foto wanneer je deze op je website plaatst, dit vergroot de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google.
  4. Gebruik voor je website altijd een JPG bestand en een PNG bestand wanneer de achtergrond transparant is.
  5. Om je afbeelding nog beter te comprimeren kun je ook nog gebruik maken van de online tool op tinypng.com