EEN ALTERNATIEF VOOR PHOTOSHOP


Regelmatig wordt ons door klanten de vraag gesteld welk programma er geschikt is voor het bewerken of verkleinen van foto’s. Natuurlijk kun je voor het verkleinen of bewerken van foto’s Adobe Photoshop CC aanschaffen maar de kosten hiervan zijn behoorlijk als je het slechts sporadisch of beperkt gebruikt.

photoshop cc
Om toch een mooi resultaat te bereiken zijn er diverse gratis alternatieven voor Photoshop beschikbaar.

Gimp VS Photoshop

GIMP ALS ALTERNATIEF VOOR PHOTOSHOP

GIMP is al jaren een ideaal en gratis alternatief voor Photoshop Dit beeldbewerkingsprogramma biedt voor een groot deel dezelfde functies als Photoshop. Alleen de “look and feel” van het programma is iets minder strak. Het programma is zowel beschikbaar voor Windows als voor een Apple.

DOWNLOAD GIMP

Paintnet VS Photoshop

PAINT.NET FOTOBEWERKING

Paint.NET is tevens een gratis Windows softwarepakket voor beeld- en fotobewerking. Het beschikt over een intuïtieve en innovatieve gebruikersinterface met ondersteuning voor lagen, onbeperkt ongedaan maken, speciale effecten en een breed scala aan krachtige tools.
Paint.NET was oorspronkelijk bedoeld als vervanging van Microsoft Paint-software die bij Windows wordt geleverd maar is inmiddels uitgegroeid tot een krachtige, maar simpele beeld- en foto-editor.

DOWNLOAD PAINT.NET

FastStone-Photo-Resizer

FASTSTONE VOOR HET VERKLEINEN VAN FOTO’S

Wanneer je regelmatig afbeeldingen moet verkleinen in een vast formaat voor bijvoorbeeld je WordPress website of Woocommerce webwinkel dan is “FastStone Photo Resizer” een prima programma. Hierin kun je er voor kiezen om een grote hoeveelheid foto’s in één keer te verkleinen, en zelf een watermerk logo over je foto plaatsen is geen enkel probleem.

DOWNLOAD FASTSTONE


TOCH KIEZEN VOOR PHOTOSHOP?

Als je toch liever kiest voor Adobe als foto bewerkingsprogramma of om met webdesign te starten  (waar je voorheen flink in de buidel moest tasten om een licentie aan te schaffen), dan bied Adobe nu een abonnementsdienst “Adobe Creative Cloud”. Wanneer je hiervoor kiest heb je de keuze tussen diverse abonnementen waarin  je bijvoorbeeld enkel kiest voor Photoshop, Illustrator of InDesign. Natuurlijk is een combinatie van alles mogelijk. Het abonnement opzeggen kan op ieder moment.