Google overweegt ssl websites voorrang te geven


Om het moeilijker te maken om internetgebruikers te bespioneren, overweegt Google versleutelde websites (met een ssl certificaat) voorrang te geven in de zoekresultaten.

Daarnaar heeft een Google-medewerker die over de kwaliteitscontrole van de zoekresultaten gaat gehint, aldus de Wall Street Journal. Volgens ingewijden bevinden de gesprekken hierover echter nog in een vroeg stadium, en zal de eventuele maatregel, dus niet op korte termijn worden genomen.

Google gebruikt zijn algoritmen al om bepaalde activiteiten van websiteontwikkelaars te ontmoedigen. Zo worden sites met malware al omlaag gezet in de zoekresultaten, evenals erg trage websites. In totaal zijn er zo'n tweehonderd van dit soort maatregelen, waarover de zoekgigant doorgaans niet erg veel loslaat.

De eventuele maatregel zou natuurlijk alleen nut hebben als de encryptie ook daadwerkelijk werkt. Afgelopen week werd bekend dat door de Heartbleed-bug sites met de encryptiemethode OpenSSL al sinds mei 2012 kwetsbaar zijn door een programmeerfout.

Check hier of uw ssl certificaat veilig is voor de Heartbleed-Bug

Bron: nu.nl