Een gebrek aan gedetailleerde productinformatie

Als je een fysieke winkel bezoekt heb je bijna altijd de mogelijkheid om de producten aan te raken, ze uit te proberen, van alle kanten te bekijken en lees je vaak de informatie op de verpakking.

Deze opties zijn in de meeste gevallen niet beschikbaar bij een online webwinkel.

Laat de bezoekers niet in het duister tasten

Hoe vaak heb je zelf al een webwinkel bezocht en weer snel verlaten doordat de productinformatie tekort schoot?

Als bezoekers van je webwinkel in het duister tasten over de exacte specificaties, wat niet onwaarschijnlijk is zullen ze de winkel snel weer verlaten en het product elders aanschaffen, waar de bijbehorende informatie wèl wordt aangeboden.

Het is dus van groot belang dat de presentatie en productinformatie helemaal compleet is.

De oplossingen

Bied je bezoekers zoveel informatie over uw producten als mogelijk. Denk hierbij aan maten, materialen, gewicht, afmetingen en andere belangrijke informatie, afhankelijk van wat voor soort producten dat je in je webwinkel verkoopt.

Als je bijvoorbeeld kleding verkoopt, is het erg belangrijk dat je de maten specificeert, net zoals de kleur en soort stof. Verplaats jezelf in de schoenen van een bezoeker en bedenk welke extra productinformatie voor hen belangrijk is.

Zorg dat er altijd heldere en vergrootbare productfoto’s aanwezig zijn, onscherpe foto’s zijn killing voor conversie. Zorg bij een foto ook altijd dat de achtergrond neutraal is, een drukke achtergrond zorgt alleen maar voor afleiding. Één productfoto is volgens ons echt niet genoeg, zorg voor verschillende foto’s, gemaakt vanuit verschillende hoeken.

Voorbeeld van goede productfoto's

Video productpresentatie

Een video met een productpresentatie zie je steeds meer verschijnen in webwinkels en draagt bij aan de totale informatievoorziening van je product. Een goed voorbeeld hiervan is de WordPress webshop van Coolblue (zie enkele voorbeelden hieronder). Je kunt in een korte video makkelijk uitleggen hoe een product werkt of hoe het er uit ziet.