De terugkeer van de QR-code

"De QR-code is multifunctioneel inzetbaar"

De QR-code is een 2 dimensionale streepjescode en al in 1994 ontwikkeld in Japan. QR staat voor "Quick Response" en was enkele jaren terug al lang bij het grof vuil gezet en het leek er op dat het nooit meer iets zou gaan worden.

De QR-code is terug als nooit ervoor, je ziet hem overal terug zoals op auto’s, producten in winkels, posters en in restaurants als link naar een digitale menukaart.

betaal met QR-code

QR-codes waren bijna verdwenen

Anno 2022 blijkt niets minder waar, de QR-code is terug als nooit ervoor, je ziet hem overal terug zoals op auto’s, producten in winkels, posters en in restaurants als link naar een digitale menukaart.

Ook wordt de gebruikt code voor een betaallink met bijvoorbeeld iDEAL en bij vliegtuigmaatschappijen als boardingpass, ook herken je hem wellicht van het coronatoegangsbewijs.

De QR-code is dus multifunctioneel inzetbaar.

Het scannen van een QR-code is ook door leveranciers van smartphones de afgelopen jaren makkelijker gemaakt.

Waar je voorheen een losse APP moest installeren om een QR-code te kunnen scannen, is het bij een moderne smartphone de QR-lezer standaard ingebouwd in de fotofunctie of kun je direct de APP openen op het startscherm van je smartphone. Ook hebben sommige tablets, zoals een iPad, de QR-lezer in hun camera’s ingebouwd.

scannen van een QR-code
youtube-video-thumbnail

Hoe maak je een QR-code?

Een QR-code maken kun je makkelijk zelf doen. Online zijn er diverse gratis QR-code generators beschikbaar waarmee je een QR-code kunt genereren en downloaden.

Je kunt bijvoorbeeld een URL van je WordPress Website of WooCommerce webshop rechtstreeks in de QR-code plaatsen.

Zelf een QR-code maken kan o.a. via de volgende websites; qrcodetotaal.nl gratisqrcode.nl, qr-code-generator.com of qrcode-monkey.com. (Let er wel op dat de QR-code die je online gaat maken ook onbeperkt geldig is)

Hulp bij het maken van een QR-code nodig?