Backlinks kopen of beter niet?


Backlinks zijn links die staan op een andere website en verwijzen naar een pagina binnen jouw eigen website, ze dragen voor een deel bij aan de positie van je website in Google mits deze relevant zijn aan het onderwerp van jouw website, zelf een goede reputatie hebben in Google, een correcte anchortekst & title attribute bevat. Verder is het nog belangrijk of jij ook terug linkt en of de link niet op dezelfde server staat als waarop jouw eigen website staat.

backlinks kopen

Zoals je ziet is het verzamelen van goede backlinks niet zo gemakkelijk als men vaak denkt. Maar backlinks worden op het gebied van SEO steeds minder belangrijk en zullen zeker in de toekomst minder zwaar gaan wegen in de positiebepaling door Google. Wat nu al zwaarder telt voor Google is een goede en relevante (onderwerp gerelateerd) content in je website. Hierbij kun je denken aan goede teksten maar ook audio, video en plaatjes worden steeds belangrijker voor het optimaliseren van je website.

Terug naar de kern van dit verhaal, moet ik voor een betere positie in Google nu backlinks kopen of niet? Ons antwoordt hierop is helder “NIET DOEN!”

Op het internet vindt je honderden websites die backlinks aanbieden, maar leveren jouw nooit de juiste relevante of kwalitatieve backlinks op. Meestal koop je hier een pakket van bijvoorbeeld 500 of meer links naar je eigen website van allerlei linkfarms of sites met veel duplicate content. Deze backlinks kunnen je website zoveel schade opleveren dat je de kans loopt om een “Banned Positie” in Google te krijgen waardoor je website helemaal niet meer is te vinden in de zoekresultaten.


Eindconclusie over backlinks kopen

Koop dus nooit backlinks maar focus je op de content van je website en zorg dat de content van je website regelmatig wordt vernieuwd (een WordPress Blog starten kan je hier prima bij helpen)

Tevens is het raadzaam om je website te voorzien van een SSL Certificaat want sinds kort krijgen websites met een SSL Certificaat voorrang in de posities van Google. Meer informatie over een SSL Certificaat lees je hier.