5 Tips voor meer bezoekers op je website

Je hebt een nieuwe WordPress website of WooCommerce webshop laten maken en je wilt meer bezoekers trekken naar je website, dan volgen hieronder 5 handige en bruikbare tips om het  bezoekersaantal te vergroten en conversie (dus omzet) te verhogen.

Google Mijn Bedrijf

Meld je aan bij “Google Mijn Bedrijf”

Wanneer je bijvoorbeeld je eigen bedrijfsnaam googelt dan zie je als het goed is in de zoekresultaten rechts een blokje met je bedrijfsgegevens. Dit blokje wordt vooral getoond wanneer je je bedrijfsnaam ingeeft maar kan ook op bepaalde zoekwoorden al goede resultaten geven. Staat je bedrijf daar nog niet bij, meld je dan snel aan bij “Google Mijn Bedrijf”

"Google Mijn Bedrijf" is dus een uitgelezen kans om direct je noodzakelijke contactgegevens en bedrijfsinformatie te delen, tevens hebben bezoekers direct de kans om door te klikken naar je website of webshop.

Google Mijn Bedrijf is geheel gratis!

Start een Blog!

Het starten van een blog op je website heeft vele voordelen, het geeft je website meer content (inhoud) en zorgt vooral voor een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google.

In een Blog kun je content gerelateerde zoekwoorden verwerken en specifieke onderdelen verder uitlichten en vervolgens delen via Social Media waardoor de kans groter is dat je blogitem gedeeld gaat worden. Het andere voordeel is dat Google dit fijn vindt en vervolgens zorgt voor een hogere positie in Google.

Het starten van een blog is een echte must wanneer je start met Zoekmachine Optimalisatie!

start een blog
arrow-custom Weert

Meer tips nodig?

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

Schrijf landingspagina’s

Wanneer je een goed zoekwoord voor jouw onderwerp voor ogen hebt en je wordt er in Google nog niet op gevonden, dan is het handig om een landingspagina in te richten en bij deze pagina de volledige focus te leggen op dàt zoekwoord en conversie.

Het schrijven van een landingspagina is na het schrijven van een Blogitem een belangrijk onderdeel binnen SEO (Zoekmachine Optimalisatie) en een prima strategie om het bezoekersaantal van je WordPress website of WooCommerce webshop te vergroten.

Zorg voor een responsive website

We komen ze helaas nog veel te veel tegen, websites die niet goed of beperkt zichtbaar zijn op een Smartphone of Tablet. Een gegeven is dat inmiddels meer dan 60% van het internetverkeer op websites plaats vind via een Smartphone of Tablet.

Wanneer je website niet goed responsive is gebouwd zal een bezoeker snel weer wegklikken van je website.

Daarom is het van groot belang om aandacht te besteden aan de gebruiksvriendelijkheid op deze apparaten.  Google heeft diverse tools ontwikkeld om je website of webshop te testen op alle apparaten.

Zorg voor een responsive website
Gebruik QR codes

Gebruik QR codes

Met het gebruik van QR codes op bijvoorbeeld verpakking, belettering van je wagenpark of bij een event kun je meer bezoekers trekken naar je website of webshop.

Een QR code kun je doelgericht inzetten doordat je zelf kunt bepalen op welke pagina je bezoeker uitkomt. Dit kan bijvoorbeeld een actiepagina zijn maar ook een pagina waar bezoekers direct iets kunnen bestellen of een review achter kunnen laten.

Een QR code kun je makkelijk zelf gratis online genereren voor je website of webshop. Dit kan o.a. via de volgende websites; qrcodetotaal.nl gratisqrcode.nl, qr-code-generator.com of qrcode-monkey.com. Let er in alle gevallen wel op dat de QR Codes onbeperkt geldig en gratis te scannen zijn.

Meer tips of hulp nodig?

Vond je dit artikel over het trekken van meer bezoekers naar je website of webshop interessant maar wil je toch meer weten?