SEO-vriendelijk blogbericht

5 tips voor seo-vriendelijk blogbericht

handige tips voor bloggers

Het zelf schrijven van een goed en seo-vriendelijk blogbericht vereist behoorlijk wat vaardigheden. Om de bezoekers van je blog geïnteresseerd te houden, moet je goed nadenken over de structuur van het blog en een aantrekkelijk blogitem schrijven.

Je kunt de bezoekers helpen de inhoud van het bericht te begrijpen door het plaatsen van Kopregels, subtitels en overzichtelijke alinea’s te creëren in je artikel. Wanneer bezoekers je artikel interessant of leuk vinden zullen ze meer geneigd zijn om het artikel te linken via bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn of Twitter. Door deze links zal je artikel automatisch hoger worden gewaardeerd door zoekmachines zoals Google of Bing.

zoekwoordonderzoek

Voordat je begint met schrijven is het verstandig om eerst een goed zoekwoordonderzoek te doen. Als je in de organische zoekresultaten wilt blijven scoren, is het van groot belang dat je onderzoekt wat je bezoekers daadwerkelijk zoeken. Dit zijn dan vervolgens de onderwerpen waarover je moet schrijven in je Blog.

Schrijftips voor goede blogitems

Bij het schrijven van een blog beginnen veel bloggers gewoon te schrijven wat er in hun hoofd opkomt. Bij sommige mensen met een natuurtalent voor schrijven is dit geen probleem, maar andere hebben hierbij wellicht wat hulp nodig. Persoonlijk volg ik meestal een aantal “regels” bij het schrijven van een blogitem als dit.

tip 1 - denk na voordat je begint met schrijven!

Denk goed na over de boodschap van je artikel. Wat wil je je lezers vertellen of welke centrale vraag wil je beantwoorden? Wat is het doel van je artikel? En wat wil je dat je lezers aan het einde van de pagina doen? Schrijf deze antwoorden op deze vragen op voordat je begint.

tip 2 -gebruik alinea's

Iedereen gebruikt alinea's, maar niet iedereen gebruikt ze goed. Begin niet elke nieuwe zin op een nieuwe regel, alleen omdat het er leuk uitziet. Er moet een logische reden zijn om een ​​nieuwe paragraaf te beginnen. Elke paragraaf moet zijn eigen onderwerp hebben.

Vraag jezelf af wat het belangrijkste onderwerp van elke paragraaf is. Je zou dat hoofdonderwerp in slechts één zin moeten kunnen samenvatten. Als je meer zinnen nodig hebt, moet je gewoon meer alinea's gebruiken.

tip 3 - gebruik kopteksten

Kopteksten structureren de hele pagina, het is dus verstandig om deze ook te gebruiken. De kopteksten zijn niet alleen belangrijk voor de leesbaarheid, maar ook voor SEO. Kopteksten helpen Google ook de belangrijkste onderwerpen van een lange post te begrijpen en kunnen daarom helpen bij je rangorde.

Als je wilt dat mensen hun weg vinden door je artikelen, moet je ondertitels gebruiken om mensen te leiden, hen te helpen je webpagina te scannen en de structuur van je artikelen te verduidelijken. Zorg ervoor dat je je zoekwoorden in sommige van de ondertitels gebruikt, maar niet in elk van de ondertitels, omdat het de tekst onhandig en onnatuurlijk maakt, waardoor mensen verder gaan lezen.

eindconclusie

tip 4 - bedenk een structuur voor je blogpost

Begin je bericht door een duidelijke structuur te maken:

  • een soort inleiding (waarin je je onderwerp introduceert);
  • een H1 - Koptekst (waarin de hoofdboodschap is geschreven);
  • een eindconclusie (die de belangrijkste punten moet samenvatten of een conclusie moet trekken).

Schrijf op wat je wilt zeggen in alle drie de paragrafen. Je hebt nu een soort samenvatting van je bericht. Nu kan het echte schrijven beginnen.

tip 5 - Gebruik signaalwoorden

Signaalwoorden helpen mensen om door je tekst te bladeren en de belangrijkste onderwerpen te begrijpen. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat er drie redenen zijn waarom mensen je product kopen. Je zou signaalwoorden moeten gebruiken zoals: 'allereerst'; ‘Ten tweede’ en ‘eindelijk’. Ook geven woorden als ‘toch’, ‘zeker’ en ‘inderdaad’ een duidelijk signaal aan je lezers. Lezers zullen onmiddellijk merken dat er een conclusie volgt na woorden als 'consequent', 'dus' of 'om deze reden'.

Signaalwoorden zijn daarom erg belangrijk om structuur aan je tekst toe te voegen.

ontvang gratis 5 extra tips:

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.

De dagen dat een paar simpele SEO-trucs voldoende waren om je website goed te laten scoren in Google, zijn al lang voorbij. Tegenwoordig is de kwaliteit van je inhoud het belangrijkst (Content = King). Een goede inhoud leidt ook tot meer links, en berichten die gedeeld worden in Sociale Media en terugkerende bezoekers van je website. Natuurlijk zijn er altijd nog andere dingen die je kunt doen om de SEO-vriendelijkheid van je blogitem te maximaliseren, maar het belangrijkste is dat je gewoon heel, heel goede berichten schrijft!

Als je een relatief SEO-vriendelijk blogbericht schrijft (op basis van de hierboven besproken punten), geeft de plug-in dit aan met een groene stip. Pagina's met groene opsommingstekens helpen je de positie van de pagina's op je website of webwinkel te verbeteren.

Niet elke stip hoeft groen te zijn om de algehele SEO-score "goed" te laten zijn. Het is dus enkel een handig hulpmiddel om je Blogitem te optimaliseren.