3 Tips voor betere afbeeldingen


Je zoekt je vaak wezenloos naar een passende afbeelding voor op je website of blogpost en je kunt niet echt een afbeelding vinden die echt goed past bij je onderwerp. Voor je het weet ben je langer bezig met het zoeken naar de juiste afbeelding of illustratie dan het schrijven van de pagina zelf. Met de volgende 3 handig TIPS vind je altijd in no-time de juiste afbeelding.

BETERE AFBEELDINGEN VOOR JE WEBSITE!

TIP 1 – DOE HET ZELF!

De huidige generatie smartphones hebben meestal een prima camera waarmee je zelf op een snelle manier een mooie foto met o.a. de hulp van Canva of Designfeed kunt maken. Overal om je heen vind je onderwerpen die geschikt kunnen zijn voor gebruik op je website.


TIP 2 – BESTEED HET UIT AAN EEN FOTOGRAAF

Waarom zou je alles zelf willen doen als je talloze en getalenteerde freelance fotograven of illustrators  voor handen hebt die je tegen een verrassend lage prijs kunnen helpen met fraaie en herkenbare eigen foto’s of illustraties? Het grote voordeel hiervan is dat je niet bang hoeft te zijn dat je concurrent dezelfde foto gebruikt als jij. Tevens ben je er zeker van dat je de auteursrechten niet schendt.


TIP 3 – ZOEK NAAR STOCKFOTO’S

Als tip 1 & 2 geen optie voor jou zijn dan kun je ook prima een stockfoto gebruiken.Hierbij is het de truc om vooral slim en gericht te zoeken. Bedenk daarom eerst heel goed wat voor soort afbeelding je wilt plaatsen bij het onderwerp. Wordt het een Foto of een Illustratie, en gebruik je deze beschrijvend of conceptueel aan je onderwerp?


BONUSTIP – ZORG VOOR DE JUISTE AFMETING

Zorg er altijd voor dat de afbeelding of illustratie de juiste afmeting heeft en deze voldoende is gecomprimeerd zodat je website of webwinkel lekker snel blijft, dit is wel zo prettig voor je bezoekers. Hoe je een afbeelding het beste kunt comprimeren lees je hier.