Een zoekwoordonderzoek in 3 stappen


Een zoekwoord (keyword) onderzoek bestaat bij ons uit 3 te volgen stappen;

STAP 1 – DOE HET ZOEKWOORDONDERZOEK;

Onderzoek wat de missie van je bedrijf is, en maak vervolgens een lijst met relevante zoekwoorden met behulp van de handige “Google Adwords Keyword Planner”. Met deze planner kun je het exacte volume van bepaalde zoekwoorden meten. Je ziet met deze tool dus in feite wat er omgaat in de hoofden van je klanten.


STAP 2 – CREËER EEN LANDINGSPAGINA;

Maak, in bijvoorbeeld WordPress of Woocommerce, een nieuwe pagina aan en plaats op deze pagina een goede SEO tekst met een van de relevante zoekwoorden. Door het gebruik van o.a. de Yoast SEO plug-in kun je exact bepalen of de zoekwoorddichtheid voldoende is voor de landingspagina. Tevens kun je hierin zien of de Titel en de omschrijving (die belangrijk is voor Google) juist is gevuld.


STAP 3 – LINKBUILDING

Linkbuilding naar een landingspagina is erg belangrijk! Door links intern in je site te plaatsen, èn vanuit de onderwerp gerelateerde website, zal de pagina uiteindelijk goed gevonden worden in Google. Let òp met linkbuiding, dat de site waarop je een link laat plaatsen ook onderwerp gerelateerd is. Vaak wordt er gevraag om een link te ruilen. Als je de kans hebt, plaats dan op een andere website de retourlink, want op deze manier ziet Google niet direct dat het om een linkruil gaat. Plaats ook nooit te veel links binnen een korte periode, maar bouw dit langzaam op.

Wil je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

WEBDESIGNERS SINDS 2000

Your Concept
(Bedrijvencentrum de Klaver)
St. Apolloniastraat 2a
6002BE Weert (NL)

Your Concept