Een eigen Webwinkel beginnen


Hoe begin ik een webwinkel is een vraag die ons vaak gesteld.

Stel je bent een ondernemer of hebt de voornemens om een onderneming te starten in de vorm van een eigen webwinkel, dan wordt ons vaak de vraag gesteld hoe je deze moet gaat opstarten. Natuurlijk is het bijna vanzelfsprekend dat je de markt eerst goed verkent en de concurrentie goed in kaart brengt.

In dit artikel proberen wij je inzicht te geven in de wereld van e-commerce.


De Start van een webwinkel:

Stel je hebt naar uw eigen mening het idee dat je een goed artikel of product hebt dat makkelijk online is te verkopen in een webwinkel en je hebt inmiddels al diverse onderzoeken verricht of het artikel ook een goede kans heeft van slagen op internet. Dan moet je op zoek naar een bedrijf dat je verder kan helpen met een goede en succesvolle start.

Een goed & betrouwbaar internetbedrijf zoals Your Concept kan je hierbij prima ondersteunen en kan je tevens ook op de juiste adviseren. Denk hierbij o.a. aan de keuze van de juiste domeinnaam voor je product, een goede domeinnaam is erg belangrijk en moet makkelijk te onthouden zijn, het leveren van gebruiksvriendelijke webwinkelsoftware en een goed advies over online marketing van uw product(en). Binnen de online marketing behoren o.a. de Aan de vindbaarheid werken via SEO op het internet zoals zoekmachines als Google maar ook de “Social Media” als Facebook en Twitter worden een steeds belangrijker onderdeel om je product online in de markt te zetten.


De vormgeving van uw webwinkel:

Het webdesign van je webwinkel is een van de belangrijkste onderdelen binnen een goede webwinkel. Wanneer een klant je webwinkel bezoekt moet deze bezoeker worden uitgenodigd door het design om verder te zoeken binnen je webwinkel. Het Webdesign dient tevens zo te zijn opgemaakt dat het gebruiksvriendelijk is in de werking, op die manier werkt je tevens aan een betere beter conversie wat je webwinkel vervolgens meer omzet kan opleveren. Your Concept heeft de juiste kennis om tot een hoge conversie in je webwinkel te komen.


Webwinkel beginnen TIPS:

  • Kies altijd voor betrouwbare, gebruiksvriendelijke en “Open Sourch” webwinkelsoftware (bijvoorbeeld Woocommerce)
  • Bezuinig nooit op webhosting, indien je webwinkel niet of slecht bereikbaar is verlies je klanten, dus omzet.
  • Geef je klanten vertrouwen in je webwinkel, dit kan door het aanvragen van een keurmerk, een ssl certificaat en door helder en duidelijk te zijn over bijkomende kosten zoals btw en verzendkosten.
  • Zorg dat het product dat je wilt verkopen onderscheidend is, dit kan door een uniek product te bieden of het meest voordelig te zijn tegenover je concurrent.
  • Ga in zee met de juiste leverancier en maak hiermee heldere en duidelijke afspraken over levertijd enz…
  • Biedt je klanten van de webwinkel zoveel mogelijk betaalmogelijkheden en probeer “Achterafbetaling” mogelijk te maken. Dit kan d.m.v. Betalen op rekening, verzending onder Rembours (de klant betaald aan de postbode) of door bedrijven zoals Klarna & Pay After van Multisafepay.
  • Draag altijd zorg voor een snelle levering en een correcte afhandeling van klachten.

Indien je vragen heeft over het beginnen van een webwinkel, aarzel dan niet contact op te nemen met Your Concept en maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek.

WEBDESIGNERS SINDS 2000

Your Concept
(Bedrijvencentrum de Klaver)
St. Apolloniastraat 2a
6002BE Weert (NL)

Your Concept