Veel gestelde vragen SEO

zoekmachine optimalisatie


Hieronder vind je vragen over SEO (zoekmachine optimalisatie) die ons vaak worden gesteld. Staat je vraag er niet tussen, stuur ons een mail; info@yourconcept.nl of stel je vraag telefonisch aan een van onze medewerkers; T: +31 (0) 495 54 92 49

Mijn website is niet te vinden in Google, kan Your Concept mij verder helpen?
Ja, Your Concept heeft door de jaren veel kennis op gedaan wat betreft het optimaliseren van een website of webwinkel voor zoekmachines zoals Google. De basis van zoekmachine optimalisatie begint natuurlijk bij een goede website of webwinkel die ook zoekmachine vriendelijk is opgebouwd, maar wij kijken met jouw samen geheel vrijblijvend wat wij voor je kunnen betekenen.
Hoe kies ik een geschikte domeinnaam voor mijn website of webwinkel?
Probeer bij de keuze van je domeinnaam rekening te houden met zoekmachines, indien je bijvoorbeeld wasmachines online gaat verkopen, probeer dan het woord wasmachines in je domeinnaam te verwerken, dit versterkt de kans op een hogere positie in zoekmachines. Indien je enkel zaken gaat doen in Nederland kies dan altijd voor een .nl domeinregistratie, internationaal kunt je het beste een .com domeinnaam registreren voor je website of webwinkel.
Wat is beter in een domeinnaam, streepjes in de domeinnaam of aan elkaar geschreven?
Een domeinnaam mét streepje is door consumenten vaak duidelijker te lezen. Voor de zoekmachine optimalisatie in o.a. Google is dit geen enkel geen probleem.
Verzorgt Your Concept ook het aanmelden bij de zoekmachines zoals Google?
Ja, wij melden indien je dat wenst alle sites en webwinkels aan bij het webmaster hulpprogramma van Google door middel van een XML sitemap waardoor je website beter en sneller geïndexeerd gaat worden. 
Mag ik teksten voor op mijn website zomaar van een andere site halen?
Nee, het is zonder toestemming niet toegestaan om teksten van een andere site kopiëren. Ook Google straft het kopiëren van dubbele teksten af en ziet dat als "Duplicate Content". Schrijf dus altijd je eigen unieke teksten voor gebruik op uw website of webwinkel of laat deze professioneel schrijven door een tekstschrijver.
Kan Your Concept mij verder helpen bij het optimaliseren van mijn site?
Ja, de medewerkers van Your Concept geven je tips bij het vullen van jouw website of webwinkel en geven je aan waarmee je rekening mee dient te houden om een hoge positie in Google te kunnen behalen. Als de basis van een website of webwinkel in orde is kunnen wij de site of shop eventueel nog verder optimaliseren om de site een hogere positie te kunnen geven.
Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?
Zoekmachine optimalisatie is belangrijk doordat er binnen Google slechts 30% op de betaalde advertenties klikt en dus 70% op de reguliere zoekresultaten. Het is dus belangrijk dat je website of webwinkel goede resultaten boekt binnen de reguliere zoekresultaten van Google.
Wat voor soort afbeeldingen kan ik het beste gebruiken voor SEO?
Beelden zeggen vaak meer dan woorden en ook voor SEO in Google is het van belang dat afbeeldingen geoptimaliseerd worden. De meest geschikte afbeeldingen voor SEO zijn afbeeldingen in JPG of PNG bestandsformaat. De afbeeldingen die je gebuikt op je website kun je het beste verkleinen alvorens je deze plaatst op je website, zo blijft de webpagina snel en dat zal Google waarderen. Een optimale verhouding voor plaatjes binnen je website is bijvoorbeeld 800 X 600 Pixels. Meer informatie over het optimaliseren van afbeeldingen vindt je hier.
Welk zoekwoord kan ik voor mijn website het beste optimaliseren?
Alvorens je de SEO van je website gaat optimaliseren is het van belang dat je eerst gaat kijken welk zoekwoord nu het meest geschikt is voor de optimalisatie. Een zoekwoord onderzoek kan je daar bij prima helpen.
Hoe schrijf ik op een effectieve manier een Blogitem
Bij het starten van het schrijven van een blogitem typen ze vaak wat er in hun hooft opkomt. Voor sommige mensen met een goed schrijftalent kan dit wellicht goed werken, maar anderen hebben hierbij wellicht wat meer hulp nodig. Het is dan handig om de onderstaande tips te volgen bij het schrijven van een blogartikel voor bijvoorbeeld je WordPress website of webshop.Klik hier voor meer informatie over het schrijven van een blogitem

WEBDESIGNERS SINDS 2000

Your Concept
(Bedrijvencentrum de Klaver)
St. Apolloniastraat 2a
6002BE Weert (NL)

Your Concept