Faq

faq - Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over een eigen webwinkel, website, algemeen of webhosting. Staat uw vraag er niet bij, stel deze dan via ons contactformulier op onze contactpagina

Algemene vragen:

Ben ik zelf eigenaar van de website of webwinkel die ik koop bij Your Concept?
Ja, u bent zelf de eigenaar van uw online webwinkel of website tenzij anders met u is afgesproken.
Maakt Your Concept gebruik van Open Source software?
Ja, Your Concept maakt gebruik van o.a. osCommerce & WordPress software om op deze manier een volledig schaalbare e-commerce of internetsite oplossing te verschaffen.
Wat kost een webwinkel of website?
Your Concept levert veelal maatwerk websites of webwinkels en daarom is het niet eenvoudig om vooraf een vaste prijs aan te geven. Deze is immers sterk afhankelijk van uw wensen die u stelt aan uw internetsite. Denk hierbij aan de toegepaste technieken en eventuele extra diensten. Wel kunt u een prijsindicatie bij ons aanvragen. Aan de hand van een korte inventarisatie geven wij een schatting van de te verwachten kosten. Een prijsindicatie is uiteraard gratis en verplicht u tot niets. Aarzel niet, wij staan u graag te woord. Bel of mail ons, of vul het contactformulier in op onze contactpagina. U heeft bij Your Concept al een webwinkel compleet met lay-out in huisstijl, onderhoud systeem, en iDeal koppeling voor € 1699,00, een internetsite met CMS heeft u al voor €699,00
Kunnen jullie ook een logo of huisstijl voor mijn website maken?
Ja, Your Concept heeft vormgevers in huis die u verder kunnen helpen met de ontwikkeling van uw eigen huisstijl, tevens kunt u bij ons terecht voor het ontwerpen van logo’s, banners enz….
Er is een storing, wat moet ik doen?
Ondanks het feit dat wij ons uiterste best doen om u van dienst te zijn kunnen er zich altijd storing voordoen. De helpdesk van Your Concept is u uiteraard behulpzaam bij het oplossen van deze problemen.
Wat is een CMS systeem?
Een CMS systeem of te wel “Content Management System” is een software waar mee u de inhoud van uw webwinkel of website kunt onderhouden met o.a. teksten, foto's, producten, en formulieren. Ook heeft een CMS de mogelijkheid om bestanden zoals Filmpjes vanuit Youtube, PDF bestanden, Word en Excel bestanden enz... op uw site te plaatsen. Het CMS beheersysteem is bereikbaar op iedere werkplek waar een PC met internetverbinding aanwezig is. Voordat u een webwinkel of website gaat maken, vraag dan naar de uitgebreide mogelijkheden van CMS
Ik wil jullie een bestand sturen maar dit is te groot voor de e-mail, hoe kan ik dit toch versturen?
Om een bestand tot 10MB naar ons te versturen kunt u gebruik maken van onze "Uploadpagina" , is het bestand groter dan 10MB dan kunt u gratis tot 2GB gebruik maken van WeTransfer.

Vragen over Websites & Webwinkels:

Mijn website is niet te vinden in Google, kan Your Concept mij verder helpen?
Ja, Your Concept heeft door de jaren veel kennis op gedaan wat betreft het optimaliseren van uw website of webwinkel voor zoekmachines zoals Google. De basis van zoekmachine optimalisatie begint natuurlijk bij een goede website of webwinkel die ook zoekmachine vriendelijk is opgebouwd, maar wij kijken met u samen geheel vrijblijvend wat wij voor u kunnen betekenen.
Wat is de levertijd van een website of webwinkel?
Dit is een beetje afhankelijk van de onderstaande punten:
  • Hoe snel bent u zelf met het invoeren van de producten en overige content?
  • Heeft u al een logo, huisstijl of productfoto’s?
  • Doorlooptijd m.b.t het aanvragen van iDeal en andere betalingsmethoden als creditcard
Onze snelste klant had zijn webwinkel binnen één week live, en een website binnen enkele werkdagen. Gemiddeld duurt het ca 2 tot 6 weken.
Kan ik een webwinkel na een bepaalde periode doorverkopen?
Ja, het doorverkopen van een webwinkel of website is geen enkel probleem, lopende contacten met ons lopen automatich door naar de nieuwe eigenaar van de webwinkel of website.
Wat is een responsive website?
Een responsive website is een site die zich qua design aanpast op het scherm van de gebruiker, bijvoorbeeld een tablet zoals een iPAD, mobiel of desktop computer. Een site met een responsive webdesign zorgt voor een optimale gebruikerservaring.
Ik ben niet zo technisch, krijg ik support bij het vullen van mijn webwinkel of website?
Absoluut! U krijgt alle support die u nodig heeft om uw webwinkel of website te vullen en te onderhouden. Hiervoor hanteren wij een fair-use beleid. Wij willen geen strikte tijdgebonden limiet opleggen met betrekking tot de support van Your Concept , omdat in een bepaalde periode veel behoefte kan zijn aan support en in andere perioden niet. Wij geven suport per e-mail en natuurlijk telefonisch.
Moet ik voor het gebruik van Your Concept software installeren?
Nee, voor het gebruik van onze webwinkel & CMS software heeft u enkel een webbrowser zoal b.v. Internet Explorer of Firefox nodig.

Vragen over Webhosting, E-mail & SSL Certificaten:

Ik heb al een domeinnaam. moet ik die bij jullie laten onderbrengen?
Ten eerste moet u bij Your Concept niets. U kan uw domein laten staan waar die staat. Wij kunnen u dan alleen minder service bieden dan dat wij normaal doen en hebben zelf minder controle over de instellingen van uw domein (dit kan problemen opleveren bij de installatie van onze webwinkel software). In de meeste gevallen is het ook duurder dan het domein bij ons te plaatsen, immers 1 .nl domein zit gratis bij het webhosting abonnement.
Hoe kies ik een geschikte domeinnaam voor mijn website of webwinkel?
Probeer bij de keuze van uw domeinnaam rekening te houden met zoekmachines, indien u bijvoorbeeld wasmachines online gaat verkopen, probeer dan het woord wasmachines in uw domeinnaam te verwerken, dit versterkt de kans op een hogere positie in zoekmachines. Indien u enkel zaken gaat doen in Nederland kies dan altijd voor een .nl domeinregistratie, internationaal kunt u het beste een .com domeinnaam registreren voor uw website of webwinkel.
Blijft de domeinnaam die ik registeer ook mijn eigendom?
Ja, u heeft als bedrijf of persoon de volledige rechten over uw domeinnaam
Instellingen e-mail Outlook 2013
Hieronder ziet u de instellingen die u ingeeft voor het ontvangen en versturen van e-mail in Outlook 2013:  

Vragen over Zoekmachine Optimalisatie:

Wat is beter in een domeinnaam, streepjes in de domeinnaam of aan elkaar geschreven?
Een domeinnaam mét streepje is consumenten vaak duidelijker te lezen. Voor de zoekmachine optimalisatie in o.a. Google is dit geen enkel geen probleem. Gebruik nooit meer dan 2 streepjes in een domeinnaam, dit lijkt op spam gerelateerde domeinnaam en Google straft dit af.
Verzorgt Your Concept ook het aanmelden bij de zoekmachines zoals Google?
Nee, het aanmelden bij een zoekmachine is niet meer noodzakelijk want o.a. Google vind uw website op webwinkel op eigen kracht door middel van de links van andere websites naar uw website of webwinkel. Een goede sitepromotie is dus wel belangrijk. Indien u een uitgebreide website of webwinkel heeft kunt u via het hulpprogramma voor webmasters een xml sitemap uploaden waarbij Your Concept u verder kan helpen.
Mag ik teksten voor op mijn website zomaar van een andere site halen?
Nee, het is zonder toestemming niet toegestaan om teksten van een andere site kopiëren. Ook Google straft het kopiëren van dubbele teksten af en ziet dat als "Duplicate Content". Schrijf dus altijd uw eigen teksten voor gebruik op uw website of webwinkel.
Kan Your Concept mij verder helepen bij het optimaliseren van mijn site?
Ja, Your Concept geeft u tips bij het vullen van uw website of webwinkel en geeft u aan waarmee u rekening mee dient te houden om een hoge positie in Google te kunnen behalen. Als de basis van een website of webwinkel in orde is kunnen wij de site of shop eventueel nog verder optimaliseren om de site een hogere positie te kunnen geven.

Offerte aanvragen